Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı, ‘Danışma Kurulu’ toplantısı düzenledi.
CHP Adana İl Başkanlığı’nda Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, belediye meclis üyeleri, eski kadın kolları başkanları ve parti meclis üyeleri ile bazı sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldığı toplantıda CHP’nin seçim stratejisine ilişkin konular görüşüldü.
CHP Kadın Kolları Genel Merkezi’nin tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği danışma kurulunun önemine işaret eden CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, 7 Haziran 2015’de yapılacak genel seçimlere gidilirken tabanın önerilerini almak ve seçimlere yönelik kadın politikasını belirlemek üzere bir araya geldiklerini söyledi.
“KADIN CİNAYETLERİ HAD SAFHADA”
Toplantıya katılan sivil toplum örgüt temsilcilerine ve partililerine teşekkür eden, CHP tabanının sesinin ve önerisinin genel merkeze yansıyacağına inandıklarını belirten Av. Çinkılıç, “Kadın cinayetleri had safhada. Kadınlara yönelik yasal değişiklikler eskisinden daha kötü durumda. Genel merkezimizin düzenlediği ‘Medeni Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz’ kampanyası tüm Türkiye geneline yayılmalı. Kadını eve kapatmaya yönelik çağ dışı anlayışa sahip iktidara karşı kadınlar olarak sesimizi daha çok yükseltmeli ve organize hareket etmeliyiz. Atatürk’ün gösterdiği ışık doğrultusunda var olduğumuzu her platformda kanıtlamalıyız. 2015 genel seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın temsil oranının artmasını ve 275 milletvekili kadın görmeyi ümit ediyoruz” dedi.
“CHP’DE KADINLARIN ÖNEMİ BÜYÜK"
Adana’da kadınların mücadelesini her alana yayacaklarını dile getiren Av. Çinkılıç, “Partimizin her kademesinde kadınlarımızın artması için mücadele edeceğiz. Örgütümüzün bel kemiği ve temel unsuru kadınlardır. CHP’de kadınların önemi büyüktür. Ana kademelerde ve milletvekili statüsünde kadınların daha çok yer alacağına inanıyorum” diye konuştu.
Av. Çinkılıç’ın konuşmasının ardından partili kadınlar seçimlerde kadın politikasını içeren görüşlerini paylaştı.