Erdemli Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen İstiklal Gecesi’nde sanatçılar Arif Nazım ve Atilla Yılmaz, ülkücüleri coşturdu.
Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki gecenin açılışında konuşan Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Cevat Şahin, “İstiklal Marşımız, kalbimizdeki ortak duygu ve heyecan, bileklerimizdeki güç, göğüslerimizde atan coşkulu yürek ve alınlarımızda parlayan gururdur. Bizler bu gururu yüreklerinde yaşayan ve yaşatmaya ant içen Ülkücüler olarak, son nefer son nefes ve son damla kana kadar bayrağımızı dalgalandıracak, ezanlarımızı susturmayacak ve İstiklal Marşımızı kıyamete kadar okuyacağız” dedi.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, “Asıl bizi biz yapan, bizi farklı kılan ve bu gecenin düzenlenmesinin yegane gayesi olan bir hedefimiz var. İstiklal ruhunun canlı tutulması, bu ruhun diri tutulması. Ocaklarımız yıllardır bu tür gecelerle bunu hedefliyor” diye konuştu.
Ülkenin kolay kazanılmadığını anlatan Tollu, “Çanakkale Zaferi’nin de bu yıl 100. yılını kutluyoruz. Bize bu ülkeyi emanet eden atalarımız 250 bin şehit vererek, kanları canları pahasına işgale izin vermediler. Çanakkale ruhu bu ülkede daima diri tutulması lazım, kıyamete kadar yaşatılması lazım” dedi.
Konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar Arif Nazım ve Atilla Yılmaz geceye katılan Ülkücüleri adeta coşturdu. Ülkücüler sanatçılara hep bir ağızdan eşlik etti.
Gecenin düzenlendiği spor salonuna asılan “Damarlarındaki asil kanı uyuşturucu ile kirletme” ve “Özgecan’ın acısı yürekleri dağlıyor, bütün millet bir oldu, Özgecan’a ağlıyor” afişleri de dikkat çekti.