Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Gediz Nehrinin taşmasıyla yüzlerce dönüm tarım arazisinin sular altında kalması ve onlarca kümes hayvanının telef olmasının ardından, bölgedeki acı bilanço yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.
Turgutlu ilçesinde, etkili olan yağışla birlikte Gediz Nehrinin taşmasının ardından acı bilanço ortaya çıktı. Nehrin taşması sonucu 20 bin üzerinde hayvan telef olurken, yüzlerce tarım arazisi ve 70’e yakın besi çiftliği sular altında kaldı. Öte yandan, Turgutlu Belediyesi ve AFAD ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, tarım arazileri çamur deryasına döndü. Bölgede büyük çapta maddi hasar olurken vatandaşları bu durum kara kara düşündürüyor. Acı olaydan sonra, bölgede yaralar yavaş yavaş sarılmaya başlandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğü ve çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredili borçlarının 1 yıl ertelendiği açıklandı.
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, yağışın vurduğu bölgelerde çalışmaların devam ettiğini belirterek "Bölgede telef olan kümes hayvanları var, bunun dışında tarım arazilerinde ürün bazında sıkıntılar oluşmuş ortada bir zayiat var; ancak çalışmalar sonuçlandığında net bir açıklama yapılabilir" dedi.
Bölgede, hasar tespit çalışmaları sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.