2014-2015 eğitim-öğretim yılının tamamlanması nedeniyle Kastamonu Abdülhakhamit İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi.
Kastamonu’da yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu Abdülhakhamit İlkokulu’nda düzenlenen yıl sonu etkinliğinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, ülke çapında 17,5 milyon öğrencinin Kastamonu’da ise, 57 bin 564 öğrencinin karnelerini aldığını belirterek, “Bu yılı tamamladık fakat şimdiden gelecek yılın hazırlıklarını düşünmeye başladık. Biliyoruz ki geçmişi iyi okuyamazsak geleceğe güvenli bakamayız” dedi.
Velilere bazı tavsiyelerde de bulunan Milli Eğitim Müdürü Bahçacıoğlu, karnelerin sadece öğrencilerin okuldaki durumlarını gösteren bir belge olmadığını ifade ederek, “Bu bilinçle, çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini olumsuz etkileyici, özgüvenlerini zedeleyici davranışlardan kaçınmalıyız. Çocuklarımızın başarılarını takdir etmeli, başarısızlıklarını ise çözümsüz bir problem olarak görmemeliyiz. Varsa problemlerimizi bir aile sıcaklığı içerisinde çözmek, çocuklarımızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuz olmalıdır” diye konuştu.
Karnelerini alan ve tatile giren öğrencilere de öğütlerde bulunan Bahçacıoğlu, “Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvendir. Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki, dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek, eğlenirken öğretecek pek çok faaliyet yapma fırsatı bulacaksınız. Ama en önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, okumak bizlere keyifli vakit geçirme fırsatı verirken başarımızı arttırma yolunda hızla ilerlememizi sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından öğrenciler, halk oyunu gösterisini sundu. Ardından Vali Vekili Aytekin Yılmaz, beraberinde Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, sınıfları gezerek öğrencilerin karnelerini verdi.
Öğrencilere karnelerini verirken bası nasihatlerde de bulunan Vali Vekili Aytekin Yılmaz, sorunsuz ve problemsiz bir yılı daha geride bıraktıklarını belirterek, “Bu yüzden Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir karne alırsınız. Bunun yanı sıra, güzel bir de tatil geçirirsiniz. Tatilinizde hem oynarsınız, hem eğlenirsiniz, hem de bol bol kitap okursunuz. Tatilinizde mutlaka kütüphanelere gitmeyi de ihmal etmeyin” dedi.