Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sinema Derneği işbirliğiyle dünya sinemasının en iyi örneklerini Antalyalılarla ücretsiz buluşturmaya devam ediyor. ‘Kahire’nin Mor Gülü’ adlı film 18 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da Cam Piramit Düden Salonu’nda gösterilecek.
Zerre isimli ilk sinema filmiyle 49. Altın Portakal film festivalinde ’En İyi Yönetmen’ ödülünü kazanan Erdem Tepegöz’ün seçtiği ‘Kahire’nin Mor Gülü’, sinema tarihinin kült filmleri arasında gösteriliyor. Woody Allen’in yazıp yönettiği 1985 yapımı filmde Mia Farrow, Jeff Daniels ve Danny Aiello yer alıyor. Allen’ın bu fantastik filmi Kahire’nin Mor Gülü, Cecilia adlı bir kadının (Mia Farrow), zor ve bunaltıcı hayatından kısa süreliğine sıyrılabilmek için, defalarca gittiği bir filmin gerçekten de içine düşmesiyle gelişen olayları anlatıyor.
Kahire’nin Mor Gülü (The Purple Rose of Cairo), Cannes Film Festivali’nde Sinema Yazarları Ödülü (FIBRESCI), Altın Küre’de En İyi Senaryo ve BAFTA’da (British Academy of Film and Television Arts) En İyi Film ile birlikte En İyi Senaryo ödüllerinin de sahibi.
Ücretsiz gösterimine tüm Antalyalıların davetli olduğunu belirtildi.