Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulunda geri dönüşümün önemini kavratmak amacıyla bir süre önce başlatılan “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” adlı proje kapsamında öğrenciler tarafından 300 Litre atık yağ toplandığı bildirildi.
Okul Müdürü İsmail Değirmenci, okul öncesi ile 1.2.3 ve 4. Sınıf öğrencilerine geri dönüşümün önemini kavratmak ve atık malzemelerin doğayı kirletmeden önce ekonomiye kazandırılmasını sağlamak amacıyla yaklaşık 6 ay önce hayata geçirdikleri “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” adlı proje kapsamında öğrenciler tarafından toplanan 300 Litre atık yağ Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirdiği firmaya teslim edildiğini söyledi.
Değirmenci,”Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının paydaş olduğu ´Temiz Çevre, Engelsiz Hayat´ projesi kapsamında okulumuzda hayata geçirilen “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” projesi ile toplanan 300 litre atık yağ Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirdiği firmaya teslim edilmiştir. Öğrencilerimizin çevre koruma ve engellilere karşı duyarlılığını tebrik eden firma yetkililerinin futbol, voleybol ve basketbol topları hediye etmesi öğrencilerimiz için büyük sürpriz oldu.´Temiz Çevre, Engelsiz Hayat´ ve ´Sularımız Kirlenmesin, Deniz Canlıları Ölmesin´ sloganlarıyla devam eden projemizde atık yağ toplanma, aynı proje kapsamında ilçe genelinde atık pil toplama kampanyalarımız devam etmektedir. Çevreyi koruma ve engellilere yardım etme mutluluğunu yaşayan öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.(MA-EFE)