Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde 21 yıl şoförlük yapan Ali Arıkan, aracının satılıp üniversiteye bağışlanmasını vasiyet etti. Vasiyeti yerine getirildi, gelirle adına toplantı salonu açıldı.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde şoför olarak görev yaptığı 21 yıl boyunca çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle herkesin sevgisini kazanan Ali Arıkan, vasiyetiyle de kendine hayran bıraktırdı. Geçen yıl hayata gözlerini yuman Arıkan, vasiyetinde aracının satılıp üniversiteye bağışlanmasını istedi. Arıkan’ın vasiyeti ailesi tarafından yerine getirildi. Vasiyet sonucu üniversiteye yapılan bağışla Arıkan’ın çalıştığı Eczacılık Fakültesi’nde adını taşıyan toplantı salonu yapıldı. “Ali Arıkan Toplantı Salonu”, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, akademisyenler ve Arıkan’ın ailesinin katıldığı bir törenle açıldı.
REKTÖR: “AZİM VE İNANÇ”
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, Ali Arıkan’ın yaptığı bağışla kurumuna ve ülkesine bağlı bir anlayış sergilediğini söyledi. Bu bağışın kararını kolay kolay kimsenin veremeyeceğini kaydeden İbiş, “Bu olay Arıkan’ın ne kadar insani özelliklerle bezenmiş olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda azim ve inanç var. Burada çalışırken aynı zamanda okumuş. Kendini geliştirmiş. Bu zenginliğini de çocuklarına yansıtmış. Onları yetiştirmiş ve onları topluma emanet etmiş. Onlar da değerli insanlar ki babalarının bu vasiyetini yerine getirmiş” dedi.
OĞLU: “İNSAN ODAKLI YAŞADI”
Ali Arıkan’ın oğlu Ali Fuat Arıkan da geçen yıl vefat eden babası için, severek ve büyük bir memnuniyetle görev yaptığı Eczacılık Fakültesi’nin önemli bir yeri bulunduğunu dile getirdi. Arıkan, “Çalışma yaşamında babam için iş ve görev disiplini her zaman ön plandaydı. Hayatı boyunca insan odaklı bir yaşam sürdürdü” diye konuştu.
"SIKINTILI DÖNEMLERDİ"
Törende bir konuşma yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Maksut Coşkun, Ali Arıkan’la uzun yıllar birlikte çalıştıklarını ve birçok arazi çalışmasına birlikte gittiklerini belirtti. Coşkun, “1978-1979 yılları, öğrenci olaylarının çok yoğun olduğu, sıkıntılı bir dönemdi. O dönemlerde fakültemize önemli hizmetler verdi. Bir kırmızı Wolksvagen minibüsümüz vardı. Çalışmalardan gece yarıları döndüğümüzü hatırlıyorum. Ali Arıkan araç konusunda çok sıkıntı çekti. Bu salon, Ali kardeşimizin adını bundan sonra sonsuza kadar yaşatacak bir özellikte” dedi.
EŞİNİN FOTOĞRAFINI GÖRDÜĞÜ ANDAKİ İFADESİ HÜZÜNLENDİRDİ
Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Ali Arıkan Toplantı Salonu’nun açılışı gerçekleşti. Açılışta bulunan Ali Arıkan’ın eşi Mavi Arıkan duygu dolu anlar yaşadı. Mavi Arıkan’ın toplantı salonunun duvarında eşinin fotoğrafını gördüğü andaki ifadesi ise hafızalara hüzünle kazındı.
VASİYET ENGEL TANIMADI
Vefatından sonra, sahip olduğu aracının Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne bağışlanmasını isteyen ancak yasal nedenlerle bu isteği karşılanamayan Ali Arıkan’ın kullandığı araç, aile üyeleri tarafından satıldı ve elde edilen gelir, Eczacılık Fakültesi’ndeki atıl bir salonun yenilenmesinde kullanıldı.