2015 yılı Şubat ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), bir önceki aya göre 1,9 puan azalarak 180,3 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak 2015 Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; 2015 yılı Şubat ayında FHGE, bir önceki aya göre 1,9 puan azalarak 180,3 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi endeksi artış yönünde etkiledi.
2015 yılı Şubat ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki aya kıyasla iş durumunda kötüleşme, hizmetlere olan talepte(ciro) azalış, istihdamda artış görüldü. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise, iş durumunda iyileşme, hizmetlere olan talepte artış, istihdamda azalış görüldü.
Gelecek üç aya yönelik değerlendirmelere göre, hizmetlere olan talep beklentisi bir önceki aya ve bir önceki yılın aynı ayına göre artış gösterirken, istihdam beklentisi bir önceki aya ve bir önceki yılın aynı ayına göre azalış gösterdi.