Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla verilen yemekte, yaşlılarla bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Yardım Gönüllüleri Derneği ve Gıda Bankası tarafından bir restoranda verilen yemekte, yaşlılara karanfil ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Yemekte masaları tek tek gezerek yaşlılarla yakından ilgilenen Şahin, ayrıca onlara karanfil verdi.
Şahin, yemekte yaptığı konuşmada, hayatın geçtiğini, yüzdeki kırışıklığı ve saçdaki akları çok manidar bulduğunu söyledi. Yaşlıların büyük bir hayat tecrübesi olduğuna işaret eden Şahin, şöyle konuştu:
“Aslında hiçbir şey tesadüf değil, her hayatın kendi içinde çok kıymetli tecrübeleri var. Ve sizlerin özellikle bu hayat tecrübesinde bizim yol göstericimiz, rehberimiz gençlerle çocuklarla aramızdaki rehberimiz, gönül köprüsü ve gönül elçilerimizsiniz. Ve bizim dinimiz, inancımız her zaman büyüğe hürmet etmeyi, onlara hayır duasını almayı gerektiriyor. Sevgili peygamberimizin çok güzel bir sözü var. Eğer bir evde bir yaşlı varsa, o ev bereketlenir, faziletlenir, rahmet gelir diyor. O yüzden evlerimizin, huzuru, bereketi, rahmeti için yaşlılarımız, bizim göz bebeğimiz.”
HER EVİ HUZUR EVİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ
Hayatın çok hızlı geçtiğini vurgulayan Şahin, önemli olanın edinilen tecrübeyi gençlere aktarmak olduğuna dikkati çekti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde ve hükümetin yaşlılar için yaptığı çalışmaları anlatan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık bir yıldan beri gece gündüz bu şehrin çocuk, engelli, kadın, yaşlı dostu bir şehir olması için çok yüksek bir gayret gösteriyoruz. 2015 planlarımızı da buna göre yaptık. Yaşlılarımız için alternatif modeller oluşturuyoruz. Bugün sırf bu konuyla alakalı oluşan bir daire başkanlığımız, sosyal işlerden sorumlu bir genel sekreter yardımcılığımız var. Bunların çalışmaları Türkiye’deki iyi örnekleri Gaziantep’e getirip kentimizde daha güçlü bir şekilde başkanlığımızın çalışmalarını güçlendirmek”
“Her evi huzur evi yapmamız bizim muradımız, herkesin sağlıklı bir şekilde yaşadığı bir Gazikenti bir Türkiye’yi inşa etmek bizim hedefimiz” diyen Şahin, yaşlıların hayır dualarını çok önemsediklerini vurgulayarak, hepsine, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.
Konuşmaların ardından Fatma Şahin’e Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Bozbaş sürprizi yapıldı. Bozbaş öğrencilik döneminde de çok başarılı olan Başkan Şahin’e çiçek takdim etti.