Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’da bir dizi ziyaretlerde bulunup açılış programlarına katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri tarafından Muğla’nın ilçelerinde yapım çalışmaları tamamlanan 21 tesisin açılışı ve 8 tesisin temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi.
Muğla’nın Milas ilçesinde Atatürk Anıtı önünde hazırlanan tören alanına gelen Bakan Eroğlu ve beraberinde bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, ilçe protokolü ve AK Partililer tarafından karşılandılar.
Alana gelen Bakan Eroğlu, çiçeklerle karşılandıktan sonra törene katılanları selamlayarak protokolde ayrılan yerine oturdu. Bu sırada protokol için hazırlanan ikramları Eroğlu, hemen arkasında oturan partililerine ve gazilere ikram etti.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayan temel atma ve açılış töreni yöresel halk oyunları gösterilerinin sunumuyla devam etti. Bakan Eroğlu kendisine takdim edilen hoş geldiniz çiçeğini de halk oyunları ekibine teşekkür ederek verdi. Daha sonra DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve Muğla Valisi Amir Çiçek birer konuşma yaptılar.
Son konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetinden önceki yıllarda yatırım amacıyla birçok proje yapıldığını fakat doğru düzgün hiç birinin faaliyete geçirilemediğini hatırlatarak, “Eskiden projeler yapılır ama tamamlanamazdı. Biz geldik yanlış projeleri, fazla ödemeleri düzelttik ve başlattığımız projeleri tamamlama tarihlerini vererek bitirdik. Bizim bakanlıktan ne bekliyorsanız bizlerin yapması boynumuzun borcu. Bu bir lütuf değil. Bugün açılışı yapılması gereken birçok hizmetin aslında geçmiş yıllarda yapılması, tamamlanması gerekiyordu. Ben sizlerden geçmiş yıllardaki yönetimler adına özür diliyorum” dedi.
Ormanlarla ilgili özellikle kırsal alanda yaşamlarını sürdüren vatandaşların sorunlar yaşadığı ve bu sorunları sık sık dile getirdiğini belirterek konuşmasını sürdüren Bakan Eroğlu, “Ormanlardan vatandaşların faydalanabilmesi için çeşitli yasalar ve düzenlemeler çıkardık. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiyoruz. Bozuk orman alanlarına ceviz, badem, fıstık çamı gibi fidanlar dikerek halkın kullanımına sunuyoruz” dedi.
Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmanın ardından Girme Barajı Sulaması için ihaleyi kazanan firmanın yetkilileriyle sözleşerek taahhütname imzaladı. Bakan Eroğlu, firma yetkililerinden sulama çalışmalarının bir yıl içerisinde tamamlanması sözünü aldı. Atılan imzaların ardından canlı yayın aracılığı ile Girme Barajı’nın bulunduğu alanda temel atma töreni gerçekleştirildi.
Girme Barajı Sulama sisteminin temel atma törenin ardından geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen Milas’ın Derince Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Derince Barajı’nın sulama kanallarının açılış töreni gerçekleştirildi.
Törene katılan protokolün temsili olarak hazırlanan butona basmasıyla da Muğla’nın diğer ilçelerinde yapılan ve toplam 84 milyon TL’ye mal olan 8 tesisin temel atma töreni, çalışmaların tamamlandığı 21 tesisin ise açılış töreni gerçekleştirildi.
Bakan Eroğlu, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen temel atma ve açılış törenlerinin ardından alanda bulunanların talep ve isteklerini dinledi. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas’a yapılması planlanan Gökçeler, Eşence ve Yeniköy Barajları için sürecin hızlandırılmasını istedi.
Atıcı’nın talebini dinleyen Bakan Eroğlu, “Destek sizden hizmet bizden. Hep biz sizi hatırlayacak değiliz ya. 7 Haziran’da da siz bizi hatırlayın” dedi.
Seçim bürosu önünde toplanan partililerine yönelik bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, “7 Haziran seçimleri çok önemli. Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerle yeni Türkiye için mücadele edenlerin AK Parti’nin mücadelesidir bu. Muğla’ya en büyük yatırımları hükümetimiz yaptı. Ama Muğla’mızdan yeteri kadar oy alamadık. Ama artık Muğlalılarda Ak Parti’nin milletin bağrından çıkan bir parti olduğunu anladı. Türkiye’nin istikbali 7 Haziran seçimlerinde. Sizlerden en az 400 milletvekili sağlayacak büyük bir destek bekliyoruz” dedi.
Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmanın ardından partilileriyle birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.