Adıyaman’da altyapı çalışmalarına ağırlık verildiği bugünlerde, belediye ekipleri, her gün farklı adreslerde çalışmalar yürütüyor.
Önceki gün Karaali ve Sümerevler mahallelerinde altyapı çalışmaları yapan ekipler, şu sıralar Yenimahalle’de su hattı döşüyor. Esentepe Mahallesi’nin ulaşımını sağlayan Abdulmusa Caddesi’ndeki eski su hattının yetersiz olması nedeniyle, yeni bir hat oluşturuluyor.
Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Halk arasında TOKİ Yolu olarak bilinen, Esentepe’nin şehir merkeziyle olan ulaşımını sağlayan Abdulmusa Caddesi’nde, yeni bir su şebekesi döşüyoruz. Yenimahalle sınırları içinde yer alan bu bölgede, 4 bin metreküplük su deposu ile 2. Çevre Yolu’na kadar pvc borularla yeni bir hat oluşturuyoruz. Yeni yapılaşmaların yoğunluk kazandığı Yenimahalle’mizin kuzey bölümünde, eski su şebekemizin yetersiz kalması üzerine, ek olarak bu çalışmayı başlattık. Buradaki faaliyetlerimizin tamamlanmasıyla birlikte, toplamda 2 buçuk kilometre uzunluğunda besleyici bir şebeke oluşacak. Bu vesileyle mevcut sorunlar giderilmiş olacak” denildi.