Abdal Musa Anma Etkinliklerine katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, paylaşmak isteyen, sevgi ve barış içinde olmak isteyenlerin, kardeşlikten yana tavır koyanların sayısının artması ile dünyada ve ülkemizde barışın hakim olacağını söyledi.
“ELMALI VE TEKKE’DE SEVGİ GÖSTERİLERİ”
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Elmalı’nın Tekke Köyü’nde gerçekleştirilen Abdal Musa Anma Etkinliklerine katıldı. İlk olarak Elmalı ve Tekke Köyü’nde incelemelerde bulunan Başkan Uysal, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, köylülülerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Başkan Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’nin her ilinden gelen katılımcılara, barış ve kardeşlik çağrısında bulundu.
“İNCİNSENDE İNCİTME”
Hacı Bektaş-ı Veli’nin, ‘İncinsende İncitme’ felsefesini, tüm Muratpaşa yaşayanları ile birlikte uygulamaya çalıştıklarını belirten Başkan Uysal, “Tüm insanlarımızla bir olmak, iri olmak ve diri olmak istiyoruz” diye konuştu.
Nazım Hikmet Ran’ın ‘Bu memleket Bizim’ şiiri ile katılımcılara seslenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında şunları söyledi:
"Biz belki Willy Brant, Olof Palme, Gandi, Hacı Bektaş-ı Veli, Abdal Musa, Mevlana, Yunus Emre, Bülent Ecevit, Mustafa Kemal Atatürküz. Biz paylaşmak, sevgi ve barış içinde yaşamak isteyen, her zaman kardeşlikten yana tavır koyanlarız. Hangi etnisiteden, hangi kültürden, hangi gruptan olursa olsun, nereden gelirse gelsin, bizlerin sayısı artarsa dünyada ve ülkemizde, barış, sevgi, kardeşlik o kadar artar.”