SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri, beden eğitimi ve oyun öğretimi dersi kapsamında çocukların oyun içinde hareket becerilerinin gelişimini destekleyecek materyaller tasarladı.

Tasarladıkları materyalleri Deniz Yıldızları Anaokulu'nun minik öğrencileriyle paylaşan üniversite öğrencileri, onlarla oyunlar oynadı.

Dersin amacı hakkında bilgi veren Beden Eğitimi ve Spor Okutmanı Dr. Ahmet Mor, "Spor bilimlerinde son yıllarda oldukça önemli gelişmeler meydana gelmiştir. Spora başlama yaşı oldukça düşmüş, iyi bir sporcu altyapısı alabilmek ve her şeyden önce sağlıklı bir birey olabilmek için iyi bir hareket gelişimi önemli bir etken olmuştur. Oyunlarla birlikte çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal, dilsel gelişiminin yanında psiko - motor yani hareket gelişimi de olumlu yönde etkilenmekte ve bu etkinliklerle çocuk tüm yönleriyle gelişim göstermektedir. Küçük yaşlardaki çocukların tüm dünyasının oyun olduğunu ve zihinsel performansın yani öğrenmenin en üst seviyeye oyun içerisinde çıktığını düşündüğümüzde, çocuklara hareket gelişimini en iyi oyun yoluyla vermek mümkündür" dedi.

Okul öncesi dönemi çocuklarda iyi bir hareket gelişimi sağlamanın ancak oyun yoluyla olacağını vurgulayan Ahmet Mor, "Biz de bu bilgiler ışığında Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencileri ile Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi dersi kapsamında çocukların oyun içinde hareket becerileri gelişimini destekleyecek materyaller tasarladık. Bu materyallerin oyun içerisinde kullanımı ile birlikte çocukların dayanıklılık, sürat, kuvvet, koordinasyon, reaksiyon zamanı, denge, çabukluk, hareketlilik ve benzeri motor özellikleri sağlıklı bir şekilde gelişecek, duruş bozukları gibi problemler azalacak ve iyi bir postüre sahip olacaklardır" diye konuştu.