Atletico Madrid forması giyen milli yıldız Arda Turan’ın, FIFA’nın ’En İyi Teknik Direktör’ oylamasında birlikte çalıştığı Diego Simeone’yi son sıraya yazması olay oldu.
Altın Top ödülü ile birlikte ’yılın en iyi teknik adamı’ da milli takım teknik direktörlerinin ve kaptanlarının oyları ile seçildi. FIFA, milli takım teknik direktörlerinin ve kaptanlarının kullandığı oyları açıkladı. Arda Turan’ın, en iyi teknik adam oylamasında Atletico Madrid’in hocası Diego Simeone’yi son sıraya yazması gündeme oturdu.
MOURINHO İLK SIRADA
Açıklanan oylara göre milli yıldız, en iyi teknik adam seçiminde ilk sıraya Chelsea’nin Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho’yu yazdı. Arda Turan’ın ikinci tercihi, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw olurken, son sıraya ise hocası Diego Simeone’yi yazdı. Arda Turan’ın birlikte çalıştığı Simeone’yi son sıraya yazması herkesi şaşırttı.
ARDA: "BENİM İÇİN SIMEONE DÜNYANIN EN İYİSİDİR"
Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Arda Turan, "O dönemde benim oyum sorulduğunda yetkililerimize seçimimin en iyi hoca Simeone en iyi futbolcu Ronaldo şeklinde olduğunu belirttim. Benim için Simeone dünyanın en iyi teknik direktörüdür. Onun kazanmasına kendim kazanmış gibi sevinirim. Aksi mümkün değildir. Olay bu şekilde gelişmiştir. Tüm kamuoyunun da böyle bilmesinde fayda vardır. Bir ifade yanlışlığı olmaması adına tekrar açıklamak istedim" dedi.