Niğde Ziraat Odası genel kurul öncesi, 2014 yılı 28 Aralık Pazar günü 102 mahallede köy ve kasabada yapılan delege seçimlerinde delege olarak seçilen 3 kişinin delegelikleri çeşitli sebeplerden dolayı iptal oldu.
15 Şubat Pazar günü yapılması planlanan Niğde Ziraat Odası genel kurulu öncesi yapılan delege seçimlerinde yapılan itirazlar sonucu Niğde Merkez Balhasan Mahallesi’nden seçilen Muammer Aydoğan, Taşlıca köyünde Naci Ünlü ve Dündarlı kasabası Cumhuriyet Mahallesi’nden Harun Koçak’ın delegelikleri iptal edildi.
Seçimle ilgili açıklamada bulunan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, 28 Aralık günü yapılan seçimlerde çiftçilerimiz temsilcilerin seçti. Bunun hemen ardından Niğde il idare kuruluna yapılan 14 farklı itiraz dilekçesi sonucu 3 arkadaşımızın delegelikleri çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilirken diğer itirazlar uygun görülmedi. Bilindiği üzere kalan 99 delegemizin Yüksek Seçim Kurulu’nda 3 gün boyunca askıda kalmasının ardından delegeleri kesinleşmiş olacak. Askı sürecinin sona ermesiyle birlikte çiftçilerimizin seçtikleri temsilcileri 15 Şubat Pazar günü yapılacak olan genel kurulda 21 kişilik meclis oluşturulacak” dedi.
2014 yılını önemli projelerle geride bıraktıklarının altını çizen Başkan Kenar; “Ziraat Odası olarak çok sayıda projemiz gerçekleşmiştir. Bazıları ise 2015 yılında tamamlanacaklar. 2015’teki hedeflerimiz 4 yıllık başkanlık dönemimizdeki yarım kalan projelerimizi tamamlamanın yanı sıra ilimize büyük bir istihdam sağlayacak olan ve kadın çiftçilerimize yönelik olan Ziraat Odasının başlattığı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin destek verdiği projedir. Tarımda Kayıtlı İstihdama Eğitimin Kattığı Sinerji” isimli projeyle kadın üreticiler için satış mağazası açılacak ve yöresel ürünleri kendi illeri ve internet aracılığı ile de tüm Türkiye’ye de pazarlayabilecekler. Proje 2015 yılında da hız kesmeden devam etmektedir. Proje kapsamında 250 bin Euro hibe desteği olacak. İlk etapta da 50 kadının projede yer alacak.
Kısacası 15 şubatta yapılacak olan seçimin ardından kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.