Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2. Zümre Başkanları çalıştayı gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen çalıştay ilçelerden ve merkezden gelen 102 öğretmenin katılımıyla tamamlandı. Anaokullarından 1, temel eğitimden 2, ortaokullardan 2, orta öğretimden 1, Mesleki ve teknik eğitimden 1 olmak üzere toplam 7 komisyon açılış programından sonra ayrı ayrı çalıştıkları çalıştay sonunda tekrar bir araya gelinerek çıkan sonuçlar guruba sunulduğu öğrenildi.
Öğretmen Evi toplantı salonunda yapılan çalıştaya Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Tekin, şube müdürleri ve okulların zümre başkanları katılım gösterdi.
Toplantının açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Tekin’in çalıştayla ilgili bilgilendirmede bulunmasının ardından konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; “Bu çalışmanın ilimizin eğitimine katkı sağlaması temennisiyle inşallah hayırlı ve verimli bir şekilde geçer. Biliyorsunuz eğitim ve öğretimde istenilen hedefe ulaşabilmek için ilimizi, okulumuzu arzu ettiğimiz yere çıkarabilmemiz için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yönetmeliklerle bizlere verilmiş olan görevler var. Bu görevler içerisinde kurumlar var, komisyonlar var.
Okullarımızdaki sosyal etkinlikler komisyonu, okullarımızdaki öğretmenler kurulu, okullarımızdaki şube öğretmenler kurulu, okullarımızdaki yine zümre başkanları, ilçe zümre başkanları, il zümre başkanları, yani bunların hepsinin amacı az önce söylediğim gibi okulumuzda, ilimizde ve hatta ülkemizde eğitimi arzu etmiş olduğumuz hedeflere en kısa ve en suratlı bir şekilde ulaştırmaktır. İşte bunun içindir ki 2014-2024 eğitim şehir Erzincan sloganıyla başlatmış olduğumuz ve devam etmiş olduğumuz toplantılar farklı çalışmalar neticesinde bizim en çok önemsemiş olduğumuz kurul ve komisyonlardan biri de budur.
Tabiri caizse akil insanlar toplantısı, okullarımızda biliyorsunuz yönetmeliklerimizle ki ortaokul yönetmeliklerinin 112. 113. ve 114. maddesi zümre öğretmenler kurulunun nasıl olacağını, nasıl teşekkür ettirileceği, ilçe zümre başkanları, il zümre başkanları ve bunların yönetmeliklerinin ne olduğu açık ve net bir şekilde tarif edilmiştir. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki aynı dersi okutan öğretmen arkadaşlarımızın bir araya gelmesiyle zümre oluşur. Bunların arasından tek öğretmen varsa zümre başkanı odur. Birden çok öğretmen varsa bunların içerisinde çok daha tecrübeli olan, bu konularda çok daha heyecanlı olan, bu konuları kendi üzerine vazife aldığı gibi ne yapabilir kaygısıyla çalışan arkadaşlarımız genelde zümre başkanı olurlar. Okullardaki zümre başkanları, her dersin zümre başkanı da bir araya gelmek suretiyle okulun zümre başkanı yani o okuldaki eğitim ve öğretim açısından bütün çalışmaları okul müdürüyle birlikte, okul aile birliği ile birlikte, İl Milli Eğitim ile birlikte, ilçelerle birlikte koordine eden arkadaşımız demektir. Bunun için gerçekten şu anda burada çok seçkin, okulundaki yapılan bütün çalışmalara vakıf, ilçelerden gelen arkadaşlar içinde ilçelerde yapılan bütün çalışmalardan vakıf arkadaşların burada olduğunu biz biliyoruz. Böyle olduğuna da inanıyoruz ki zaten öyledir. Bunun içinde her toplantıya gelmeden önce klasik şeyler var.
Bizim bu toplantılardaki amacımız yönetmeliklerin ilgili maddelerini okuduğunuzda zümre öğretmenler kurulunun ne kadar önemli olduğunu görürsünüz ki burada eğitim ve öğretimin planlaması vardır. Zaten bir şeyde plan yoksa hiçbir şey yoktur.“
Eğitim Çalıştayından ve Çalıştaydan Çalışmaya kapsamında yapılan tespitlerin de kurullara veri olarak sunulduğu çalışmadan çıkan sonuçlar, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünce değerlendirilip eğitim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara taban oluşturulacağı öğrenildi.