AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, Çukurova Belediyesi’nin hizmet üretmesi gereken bir kamu kurumu olması gerekirken kurşunlamalar, yasa dışı ortam dinlemesi ve şantajla işten çıkarmalarla anılan bir belediye haline geldiğini belirterek, “CHP zihniyeti, hizmet üretmekten çok kişisel hesaplaşmaların olduğu, menfaat odaklarının çatışmalarına sahne olan ortam dinlemeleri, montaj ve şantajlarla meşgul olmakta, bu ülkeye ve vatandaşa hizmet gibi bir derdinin olmadığını ortaya koymaktadır” dedi.
Çırak, Çukurova Belediyesinde yaşanan son olaylarla ilgili bir açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi.
Çukurova ilçesinin Adana’daki ilçeler arasında kültür ve gelir seviyesi en yüksek, en fazla yüksekokul mezunlarının bulunduğu, en fazla sanatsal faaliyetlerin yapıldığı, en fazla sosyal yaşam merkezlerinin olduğu, asayiş olaylarının en az seviyede bulunduğu, nezih bir ilçeyken, 31 Mart 2014 tarihinde göreve gelen Soner Çetin’in yönetim anlayışı nedeniyle artık üçüncü Dünya Ülkelerine mahsus mafyavari eylemleri ve literatürüyle anılır olduğunu söyledi.
Çukurova Belediyesi’ndeki işten çıkarmalar, menfaat çatışmaları ve iç kavgaların artık ayyuka çıktığını ve Türkiye gündemine oturduğunu öne süren Çırak, “Şimdiye kadar kamuoyuna yansıyan iki defa belediyeye silahlı saldırı olmuştur. Kamuoyuna yansımayan başka şiddet ve saldırı olayı var mıdır, bilemiyoruz dedi. Bu saldırılar sonrası Başkan Soner Çetin’in kullandığı dil olan biteni açıklıyor. Devlet ve hukuk lisanından mahrum, basın toplantılarında kullanılan üslup Çukurovalının malumudur. Şimdi ise Adana ve Çukurova ilçesi vatandaşları olarak yeni bir şok ile karşı karşıyayız. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame ve bu iddianame ile ilgili olarak görsel ve yazılı basında çıkan haberler de bizleri ve Adana kamuoyunu hayrete düşürmüştür” diye konuştu.
“VATANDAŞLAR GÜVENLİK KAYGISI YAŞIYOR”
Çukurova ilçesinin böyle bir zihniyetle devam edemeyeceği gibi artık Çukurova Belediyesi’nde gündelik işi olan vatandaşların güvenlik kaygısı yaşadığını dile getiren Ramazan Çırak, “Belediye çalışanları da ortam dinlemesi ve şantaj korkusuyla çalış hale gelmiştir. Şişli Belediyesinde ve Adana Çukurova belediyesindeki yaşananlar, hizmet üretmesi gereken bir kamu kurumu değil, kurşunlamalarla, personelin yasa dışı ortam dinlemesiyle, şantajla işten çıkarmalarla anılan bir belediye haline gelmiştir. CHP zihniyeti, hizmet üretmekten çok, kişisel hesaplaşmaların olduğu, menfaat odaklarının çatışmalarına sahne olan, ortam dinlemeleri, montaj ve şantajlarla meşgul olmakta, bu ülkeye ve vatandaşa hizmet gibi bir derdinin olmadığını ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.