Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinasyonunda yürütülen, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) kapsamında, “Gıda Sektörü Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen, GAPFOOD ve GAPTARIM Fuarlarıyla birlikte, sektör paydaşlarının ve ilgili bakanlıklar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarından konusunda uzman konuşmacıları bir araya getiren çalıştayda gıda sektörüyle ilgili bilgiler verildi. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Avrupa Birliği Projeleri Sorumlusu Burcu Atılgan, KUYAP hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Açılış konuşmasının ardından, KUYAP Projesi Konsorsiyum Lideri Planet Danışmanlık’tan Doğan İncesulu, Kobi’ler için Uyum Yeteneği, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 9. Dönem Başkanı Petek Ataman, Gıda Mühendisliği ve Politikalar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. Erdoğan Güneş, Gıda Sektörünün Ekonomik Durumu ve Geleceği, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Gaziantep Gıda ve Gıda Makinaları Sektörü, Kümelenme Stratejisi Uzmanı URAGEM Eğitim ve Danışmanlık Gen. Müd. AB Küme Mükemmeliyetçilik Programı Eğitmeni Yeliz Çuvalcı, Gıda Sektöründe Kümeleme Stratejileri ve Devlet Destekleri konularında sunumlar yaptı.
TOBB’un faydalanıcısı, sözleşme makamının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) olduğu ve Avrupa Birliği ile TOBB tarafından ortaklaşa finanse edilen “KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP)”, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) bünyesinde Candost Aydın ve Türkan Çakmakyurdu koordinasyonunda yürütülüyor.