Altındağ Belediyesi’ne bağlı 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, yeni sezonda da kadınların hayatına güneş gibi doğacak.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından açılan Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri bu yıl da dopdolu bir programla Altındağlı kadınlara kapılarını açıyor. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinin Altındağlı kadınlara kazandırdıkları saymakla bitmiyor. Altındağlı kadınlar, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak altın bilezikleri bu merkezler sayesinde birer birer koluna geçiriyor. Altındağlı kadınlar, bu merkezlerde elde ettikleri başarılarla ve aldıkları sertifikalarla kendi ayakları üzerinde de durabiliyor.
Kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla kadınların göz bebeği olan merkezlerde, kurs başvuruları için geri sayım başladı. Başvurular için belirlenen tarih aralığı 25 Ağustos -25 Eylül 2015 olarak belirlendi. Meslek edindirme ve hobi kurs kayıtları için başvurular Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nden gerçekleştirilecek. Merkezlere üye olmak ve ücretsiz kurslara kayıt yaptırmak için yalnızca nüfus cüzdanıyla merkezlere başvurmak yeterli. Kurslar ve kayıtlar hakkında merak edilenler 507 00 33 numaralı telefondan öğrenilebilir.
Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde yeni eğitim ve öğretim yılında, eğitim yine en ön planda. Okuma yazma, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, işaret dili, diksiyon ve bilgisayar kurslarına katılacak olan Altındağlı kadınlar, daha donanımlı bir hale gelecek. Altındağlı kadınlar, drama, tiyatro, modern dans ve halk oyunları kurslarıyla bir yandan özgüven depolayacak, bir yandan da resim, yağlı boya, gümüş kazaziye, takı tasarımı, ebru, tezhip, hat, ahşap boyama, kumaş boyama, kırk yama, el örgüsü ve minyatür gibi el becerisi kurslarıyla kendilerini geliştirecek.
KADINLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLECEK
Merkezlerde, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve tasavvuf korosunun bir parçası olmak için ter dökecek olan Altındağlı kadınlar, bendir, bağlama, ud, keman, kanun, ney kurslarıyla müzik eğitimi de alacak. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri, aerobik, fıtness, pilates, badminton, dart, futbol, voleybol, basketbol, hentbol gibi spor kurslarıyla kadınların daha sağlıklı bir hayata kavuşmasına yardımcı olacak. Altındağlı kadınlar, ayrıca kuaförlük, mis sabun, pastacılık, hasta bakıcılığı, çocuk bakıcılığı, cilt bakım ve yönetici sekreterliği kurslarına katılarak kendi ayakları üzerinde de durabilecek.