Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Mart ayı faaliyetleri hakkında bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada, suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Asayiş kontrolleri ve aramalar kapsamında 2 bin 836 kişinin Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 38, diğer illerden değişik suçlardan aranan 33, şüpheli olmak üzere toplam 71 kişi yakalanmıştır” denildi.
2011-2015 YILLARI ARASINDA MEYDANA GELEN 10 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI
Açıklamanın devamında, 2011-2015 yılları arasında meydana gelen 10 ayrı evden hırsızlık olayının aydınlatıldığını belirterek, “İlimizde farklı yıllar içerisinde 10 ayrı evde hırsızlık olayının şüphelisi E.H. (50) isimli şahıs tespit edildi. Adı geçen E.H. isimli şüpheli şahıs, 1 Nisan 2015 günü,Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ve Bozüyük Asayiş Büro Amirliği ekiplerimizce Bursa-Bozüyük arasında bulunan güvenlik güçleri ile yapılan koordineli çalışmalar neticesinde yakalanmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.
5 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİLERİ TESPİT EDİLDİ
Açıklamada, Bilecik’te 5 farklı evde hırsızlık olayının şüphelileri tespit edildiğini belirtilirken, “Olayları ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, ikametlerin etrafında bulunan işyeri ve apartmanların güvenlik kameraları incelenmiş, şüpheli olan bir araç tespit edilmiş, yapılan detaylı çalışmaların devamında olayları gerçekleştiren üç şüpheli şahsın açık kimlikleri tespit edilmiş olup, A.M.Ç. isimli şüpheli şahıs yakalanmıştır. Diğer şüpheli şahısların ülke çapında arama ve yakalama çalışmalarına devam edilmektedir” diye belirtildi.
KOM ŞUBE ÇALIŞMALARI
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda Bilecik merkezde 497 adet ectasy, 50 paket kaçak sigara, 7,60 gram plaka esrar maddesi 7,56 gram bonzai maddesi ele geçirildiği, toplam 6 şahıs hakkında yasal işlem yapılmış 2 şahıs hakkında ‘Adli Kontrol Kararı’ verildiği belirtildi.
ÇOCUK ŞUBE ÇALIŞMALARI
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 adet içkili restoran, 21 adet kıraathane, 5 adet kafe, 8 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.
TRAFİK DENETİMLERİNDE
Açıklamanın sonunda, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bağlı trafik ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, toplamda 4 bin 628 şahsa 1 milyon 6 bin 870 TL cezai işlem uygulandığı bildirildi. Açıklamada, “Alkollü araç kullanan 28 sürücüye, hız ihlali yapan 3 bin 144 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 57 sürücüye, kırmızı ışık ihlali yapan 14 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 22 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 149 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 344 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 40 sürücüye, yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 24 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 44 sürücüye,diğer kural ihlalleri için 762 sürücüye olmak üzere toplam 4 bin 628 şahsa cezai işlem uygulanmıştır” denildi.
Ayrıca, Bilecik genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edeceği bildirildi.