Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, su konusunda Hatay’ın Avrupa standartları seviyesine ulaşacağını söyledi.
Başkan Savaş, Hatay Belediyesi Sosyal Tesislerinde biraraya geldiği basın mensuplarına, Hatay’da bugüne kadar yapılan ve hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi. İki dönemden beri görevde olmalarını Hatay’ın değerli insanların desteğine bağladığını belirten Başkan Savaş, “Hatay’ın bütününde alt yapıda sorunlar var, özellikle içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde sıkıntı var. İlimizin genelinde içme suyunu taşıyan ve yüzde 80’inde kanserolojin madde taşıyan asbestli borular bulunuyor. Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşları tarafından 5 çeşmenin birisinde kirli su aktığı tespit edildi" dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı HATSU’nun yaptığı çalışmalar sonucu, Hatay’ın 50 yıllık su ve alt yapısının 2019 yılına kadar çözüleceğini ve su konusunda Hatay’ın Avrupa standartları seviyesine ulaşacağını söyleyen Savaş, şöyle devam etti:
“Kısa zaman sonra Hatay’ın içme suyu kirliğini sıfırlayacağız. Bütün çeşmelerimizde temiz su akacak bunun yanı sıra ise bütün kanserolojin madde taşıyan asbestli borularda tümüyle kurtulacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizde parti gözetmeksizin çeşitli yatırımlar yaparak, orada yaşayan vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Hizmet edilirken yalan dolan olmaz ve süpeleksiyonla hizmet olmaz, hizmet bilinçle, mantıkla, sağduyulu ve düşünerek olur.”