ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sarıyer'ı 3-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Bilic, iyi bir performans sergilediklerini belirterek, "Elimizden geleni yaptık. Alt liglerden gelen rakiplerle oynanan buna benzer maçlarda oyuncuları bazen motive edemiyorsunuz. Sakatlık yaşamadan 3 puanı 3 golle aldık. Bu sevindirici. Tolgay gerçekten iyi performans gösterdi. Bunu gol ile de süsledi. Sürekli hep ayakta kaldı. Miloseviç'te iyi oynadı. Opare de öyle. Bu oyuncuların bize katkı sağladığını düşünüyorum. Furkan da gol attı. Onun için kiralık olarak gideceği bir takım arıyoruz. Orada oynadıktan sonra bize tekrar geri gelecek" dedi.

Biliç, şöyle konuştu;

"Her oyuncu için ilk maçında gol atmak önemlidir. Güzel bir gol attı. Genel durumu iyiydi. Pas oyunu, topla ilişkisi, sorumluluk alması güzeldi. Özgüveni yüksekti. Sürekli ileri oynamayı düşündü. Tolgay'ın iyi bir oyuncu olduğunu biliyorduk. Bundesliga gibi ciddi bir ligde önemli bir deneyimi var. İlk maçındaki oyunundan memnunum.

Bu tarz maçlara motive olmak zordur Kazanmaya yetecek kadar oynadık. 3 gol attık daha çok atabilirdik. Pas akışında hatalar yaptık. Bireysel katkılarından memnun olduğum oyuncular vardı. Furkan Yaman'ın gol atması önemliydi. Genel olarak tatmin edici bir performans vardı.

Sözleşmelerin yenilenmesi konusunda doğru bir planlama üzerindeyiz. Oyuncular kulüpte kalma konusunda iradelerini gösterdiler. Doğru işler yapıyoruz. Yakın zamanda Atiba da sözleşme imzalayacaktır. Atiba bizim için önemli bir oyuncu."

Sarıyer Teknik Direktörü Bahri Kaya ise, istedikleri sonuca ulaşamadıklarını ifade ederek, "Oyun olarak gereken dersleri çıkardığımız bir maç oldu. Matematiksel olarak şansımız yoktu. Ancak kupada da Sarıyer'i temsil edecek prestijli ortam bulduk. Alt liglerde yer alıp da kupada üst tura çıkan takımları tebrik ediyorum. Onlar kupanın sürprizi oldu. Biz ise kendi adımıza zor gruba düştük" dedi.

Kaya, Beşiktaş karşısında ilk yarıda çok dengeli bir oyun sergilediklerini belirterek, "Topa ve oyuna hakim olan Beşiktaş'tı ama biz çok hata yapmadık. İlk yarı biterken, talihsiz bir gol yedik ve 1-0 geriye düştük. İkinci yarı, biraz daha istekli ve atak oynadık. Gol pozisyonları yakalayacak futbol oynadık. 60. dakikada net golü kaçırdıktan sonra, iki farklı geriye düştük" diye konuştu.