Diyarbakır’ın Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsum Burucu, 2015 yılında ilçede eğitim alanında çok ciddi projeleri hayata geçireceklerini belirterek, eğitimin kalitesini arttıracaklarını vurguladı.
Temmuz ayında Diyarbakır’ın Hani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Mahsum Burucu, eğitim alanındaki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Göreve gelmesinin ardından geçen süre zarfında ilçedeki okulları tanıma fırsatı bulduğunu belirten Burucu, okulları derinlemesine inceleyip, notlar aldığını ifade etti. Daha sonra bu sorunları çözmek için çalışma başlattıklarını vurgulayan Burucu, ilçeyi eğitim alanında ileriye taşıyacak önemli projeler hazırladıklarına dikkat çekti. Hani’nin eğitimde Türkiye ortalamasının altında olduğuna işaret eden Burucu, “Bu nedenle ileriye dönük kitap okuma projesi başlattık. Bu projeyle hem veliler hem de çocuklar, kültürel anlamda bir sıçrama yaşayacak ve bu kültürle birlikte insanların hem eğitiminde ve öğretiminde akademik anlamda da bir çıkış olacaktı ve bu projeyi uygulamaya başladık” dedi.
“TEMİZ ELLER, SAĞLIKLI NESİLLER”
İlçedeki okullarda eğitim gören öğrencilere temizlik bilincini aşılamak için çalışmalar başlattıklarını da anlatan Burucu, “Ne yazık ki temizlikte çok da arzu edilen bir düzeyde değiliz. Temizlik konusunu bir okulda temizlikçi sayısını artırarak değil, çocuklara bulundukları ortamı temiz kullanma bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Bu yönde de ‘Temiz Eller Sağlıklı Nesiller” projesi hazırlayıp, hayata geçirdik. Bütün okullarda kirletmeme ve temiz tutma bilincini aşılıyoruz. Çocuklara tırnak bakımından, saç bakımına bireysel temizlikle bütün bilgileri kazandırmayla ilgili tüm hummalı bir çalışma var. Bu projemizle 1 yıllık bir süreç içerisinde, çocuğa temizlik bilincini aşıladıktan sonra temizlik çocuklar için rutin bir iş haline gelmiş olacak” diye konuştu.
“EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIZ”
İlçenin eğitim alanında başarısız göründüğünü ancak bunun önüne geçeceklerini vurgulayan Burucu, şunları kaydetti:
“Hani ilçesinin eğitimde diğer ilçelerden daha geride olduğu görüşü hakim. Ancak bu yanlış bir algı. Hani de de 2014 yılı başında toplam da 16 okul için çalışmalar başlatıldı. Göreve geldiğimde tek dosyası bile bulunmayan okulların arazi işlerini birebir takip ederek bugün eğitime hazır hale getirildi. İlçe merkezinde Şubat ayında açılışı yapılacak olan 24 derslikli Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 8 derslikli Havdiyan Okulu tamamlandı. Gürbüz mahallemizde ise 24 derslikli okulun 2015 yılı içinde ihalesi yapılacak.”
“NOT TELAFİ EDİLEBİLİR”
2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sonuna yaklaşıldığına da dikkat çeken Burucu, velilere çağrıda bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocuklarımızdan, başarılı olanlar ve olamayanlar olacak. Velilerimiz şunu bilsinler ki her şey not değil. Not bir şekilde telafi edilebilir. Velilerimiz başarılı olan çocukları şımartmamaları, başarısız olan çocuklarımıza yönelik de mutlak suretle kucaklayıcı tavırlarla bulunmalılar.”