Bartın’da ’Temiz Çevrem’ kampanyası kapsamında, protokol ve vatandaşların katılımıyla çevre temizliği yapıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ’Temiz Çevrem’ kampanyası kapsamında, Bartın’da çöpler toplandı. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı etkinlikte Bartın ırmağının yalı mevkiindeki kıyısında bulunan çöpler toplandı.
Bakanlığın projeyle birlikte temizlik seferberliği başlattığını söyleyen Bartın Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Ali Özcan, "Kampanya kapsamında çevre bilincinin güçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmayı amaçladık" dedi.
Temiz bir çevre için herkese büyük görev düştüğünü belirten Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ise şöyle konuştu:
"Yaşadığımız yeri temiz tutmak hepimizin görevi. Bunu insanlarımıza hatırlatmak istedik. Belediyelerimiz ve Özel İdaremiz işlerini zaten yapıyorlar. Ama ne kadar temizleseniz de insanlarımız yaşadığı sürece çevre kirlenecektir. Temiz çevre algısının toplumda artmasını sağlamak için bu etkinliği yapıyoruz. Diğer amacımız da Bartın Irmağını daha temiz tutmak ve daha temiz bir Bartın oluşturmak. İnşallah daha temiz bir çevremiz olur."