İHH Genel Başkanı Av. Fehmi Bülent Yıldırım, “Kudüs ve Mescid-i Aksa” konulu konferansı vermek için geldiği Adıyaman’da, konferans öncesi, İHH Adıyaman Şubesi ve MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekli toplantıda, Adıyaman’da bulunan iş adamları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.
TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen yemekli toplantıya; İHH Genel Başkanı Av. Fehmi Bülent Yıldırım, İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, STK temsilcileri, dernek başkanları ve iş adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen toplantıda toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş ve MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, İHH Genel Başkanı Av. Fehmi Bülent Yıldırım’la beraber olmaktan sevinç duyduklarını ve toplantıya katılan herkese teşekkür ettiklerini söylediler.
Daha sonra konuşan İHH Genel Başkanı Av. Fehmi Bülent Yıldırım, Mescid-i Aksa ve Filistin, Suriye’de yaşanan savaş konularına değinerek açıklamalarda bulundu.
Açıklamalarda bulunan İHH Genel Başkanı Av. Fehmi Bülent Yıldırım, “Mescid-i Aksa’nın çok ilginç bir özelliği var. Kudüs kimin elindeyse yer üzerinde o gücün hakimiyeti vardır. Haçlıların elindeyken Yahudi ve Müslümanları katlettiler sonra haçlıların elinden alındı. Önceki tarih çok uzun bir bahis. Ama şimdi de siyonistlerin elinde ve dünyanın her tarafında kan ve gözyaşı var. Doğu Türkistan’dan tutun Afganistan’a kadar temeline indiğimiz zaman siyonistlerin oradaki etkinliğini görürsünüz. Hedef İslam dünyasının ayağa kalkmaması. Siyonizm, Müslümanların birleşmesi sonucunda artık yok olacaklarını çok iyi biliyorlar. Yeryüzünün her tarafındaki coğrafyanın her parçasındaki Müslümanların birleşmemesi ve güçlenmemesi için her türlü ihtilaflı alanları üretiyorlar. Barzani’nin Doğu Türkistan’da ne işi var? Doğu Türkistan’dan tutun dünyanın her tarafına kadar yapılan bu katliamların temelinde özünde bu vardır. Bunu bize anlattıkları zaman bunu biz hayali mesele olarak görüyorduk. Özellikle finans sektörüyle uğraşanlar, tüccarlar, bu kadar abartmayın diye olaya bakıyorlardı. Fakat bugün anlaşıldı ki, aslında olay tam da budur. Son Gazze savaşında üzülerek bunu gördük ki, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri İsrail’in yanında yer almıştır. Filistin yalnız bırakılmıştır. Türkiye, yanında yer aldı Filistin’in onun için bu kalenin yıkılması lazım. Bu kalenin dağıtılması lazım. Dikkat edin Mısır’da, bir mesele olduğu zaman Türkiye’ye geliyor insanlar. Suriye’de, Lübnan, Ürdün, her taraftan Müslümanlar gelip burada bir nefes alıyorlar. O nedenle bu kale içerisindeki iktidarın önemi yok batılılar için. Bunun için dünyanın her tarafında oyunlar sergileniyor. Bu günde söyledim biz her zaman İsrail’le mücadele ediyoruz, edeceğiz de Allah’ın izniyle İsrail Dışişleri Bakanı ne dedi, İHH bizim için büyük bir tehdittir dedi. Doğru biz siyonizm için bir tehdidiz. Ve olmaya da devam edeceğiz. Bütün zalimlere karşı olmaya da devam edeceğiz. Peki gücümüz nedir? Gücümüz doğruluktur. Sözünde, fiilinde, işinde amelinde doğru olmak. Doğruluk Allah’ın kılıcıdır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından İHH tarafından İHH’ya destek veren siyasi parti temsilcileri ile dernek başkanlarına plaket verildi.