Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı Temmuz ayı toplantısı, Valilik toplantı salonunda Kurul Başkanı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Veli Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, GEKA Uzmanı ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli katıldı.

6 AYDA 4 BİN İŞVEREN ZİYARET EDİLDİ

Toplantıda, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2013 yılının ilk 6 aylık faaliyetleri değerlendirildi. Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli yaptığı açıklamada, 2013 yılının ilk 6 ayında 4 bin 151 işveren ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Diğer yandan özel sektörde 7 bin 368 normal, 529 engelli, 3 eski hükümlü ve kurslar aracılığıyla 554 toplamda 8 bin 454 vatandaşın işe yerleştirildiğini belirten İl Müdürü Sarıyerli, kamuda da 587 normal, 13 engelli ve 1 eski hükümlü vatandaşın bir iş sahibi olduğunu açıkladı. İşbaşı Eğitim Programları doğrultusunda 2013 yılının ilk altı ayında 712 işyerinde 880 kursiyer olduğunu belirten Sarıyerli, UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında 20 kurstan 302 kursiyerin faydalandığını ifade etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Girişimcilik Programında aldığı ihale sonucunda 21 kurstan, 525 kişinin faydalanmasının beklendiğini dile getirdi.

ENGELLİLER İÇİN PROJE

Daha sonra Muğla’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak 22 Mayıs- 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen İşgücü Piyasası Talep Araştırması görüşüldü. Sarıyerli, Muğla’da engelli istihdamının artırılması ile kamu ve özel sektördeki engelli işçi istihdam açığının kapatılmasına yönelik projelerden Engellilere Yönelik Çağrı Merkezi Elamanı kursunun düzenlenmesi için proje hazırlandığını ve projenin Ankara’ya gönderildiğini belirtti.

AÇILACAK YENİ KURSLAR

Kurulda yapılan görüşmeler sonucunda, Örtü Altı Sebze Yetişirciliği, Keçi yetiştiriciliği, Orman Emvali Üretim İşçiliği, Mantar Yetiştiriciliği, Meyve Ceviz Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Meyve Bahçelerinde Gübreleme, Bitki Zararlıları ile Mücadele, Diksiyon, Sigorta Teknik Personeli, Koltuk Döşemeciliği, Gemi-Yat Yapımı Mobilya İmalatı, Televizyon Programcısı, Fotokopi Bakım Onarım, Bodrum Sandaleti Üretimi, Muğla Bacası Temalı Hediyelik Eşya Yapımı, Marmaris Martısı Temalı Hediyelik Eşya Yapımı, Ev Yemekleri, Sac İşleri, Bilgisayar Operatörü, Hava Limanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi, Havuz Suyu Operatörlüğü Özürlü Bakımı ve Mermer Süslemecisi kurslarının düzenlenmesi kararı alındı.