Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, Bursa’da kalite belgesi alan ilk fakülte oldu.
Bünyesinde açtığı bölümler ve yaptığı çalışmalarla ilklere imza atan İşletme Fakültesi, TSE-EN İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Belgesi almaya hak kazandı. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Bundan 4 yıl önce burası harabe bir Tekel fabrikasıydı. Dekan olarak buraya gelmem teklif edildiğinde doğrusu çok istekli değildim. Fakülte yok, bina yok, öğrenci yok, kadro yok… Tek başıma gitmemi söylediler. Kaynaklar kısıtlıydı. Bize ayrılan yer yeterli değildi. Özel sektör mantığıyla bir çalışmamız oldu. Belediye, Ticaret Odası ve bazı özel kişilerin gayretleriyle fiziki mekanları oluşturduk. Şu an itibariyle 200 civarında lisans öğrencimiz var. Kaliteli bir eğitim için burada sadece fiziki mekanlar yeterli değil. Sizin dış partnerleriniz de gerekiyor. Dış partnerleriniz eğer destek olursa, el birliği ile sinerji oluşturulursa, çok da iyi gelişmeler oluyor. Üniversitenin yaşatılması için sosyokültürel, sosyoekonomik bir çevrenin olması lazım. Yüksek lisans programları açtık. 10 kişi şu anda mezun oldu. Biz bir devlet üniversitesiyiz ve kamu kaynaklarını kullanmak durumundayız. Dolayısıyla kaynakları hiç israf etmeden verimli kullanmamız gerekir. Onun için de işlerimizi yaparken, belirli standartların olması gerekir” dedi.
TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman ise, "Ben öncelikle İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Anıl’a TSE’ye ve vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ben her ildeki üniversitelerdeki durumu bilmiyorum ama şu dakika itibari ile ifade edebilirim ki, bundan sonraki süreçte İnegöl İşletme Fakültesi kalitelidir. Bizde bu kaliteyi onaylamak için buradayız. Kalite olmazsa, insan yaşantısının da bir anlamı olmaz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TSE Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir tarafından TSE-EN İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Belgesi Dekan Canbolat’a takdim edildi.