Yoğun kar yağışı, Çanakkale-Bursa karayolunda trafiği aksattı. Lapseki ilçesi yakınlarındaki Suluca köyü mevkisinde, kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Çanakkale’de sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran yağış nedeniyle Çanakkale-Bursa karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Çanakkale’nin Lapseki ilçesi yakınlarında, Suluca köyü mevkii yakınlarında, birçok araç yolda kaldı. Rampayı çıkmakta zorlanan araçlar, vatandaşlar ve polis ekiplerinin yardımıyla ilerlemeye çalışıyor. Kar nedeniyle yolda kalan büyük araçlar ise iş makineleriyle kurtarılmaya çalışılıyor. Çanakkale’den Lapseki, Lapseki’den de Çanakkale istikametine, zincirsiz ve kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin verilmiyor. Yolda kar küreme ve tuzlama çalışmaları da sürüyor.
Çanakkale - İstanbul karayolunun Korudağı mevkiinde de kar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Çanakkale’nin Yenice ilçesinde kar yağışı Yenice-Edremit karayolunun Kazdağları’ndaki Hanlar mevkiinde ulaşımın aksamasına neden oluyor. Yenice ilçesinde kar yağışının etkisini sürdürdüğünü söyleyen Kalkım Belde Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, “Yenice-Edremit karayolunun Hanlar mevkiinde aşırı kar yağışı nedeniyle araçlar ilerlemekte zor anlar yaşıyor. Karayollarının yolda biriken karları küremesine rağmen araçlar buzlanma nedeniyle yolda kalıyor” dedi.
Çanakkale ve çevresinde, kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.