Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) akademik yükseltme heyecanı yaşandı. Törende unvanı yükseltilen akademisyenlere yeni binişleri takıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, DPÜ’nün emin adımlarla hedefi doğru ilerlediğini belirterek, "Yer yüzünde 7,5 milyar insanın yaşadığını biliyoruz. Bu insanların her birinin kendi ölçeğinde belki roman gibi yazılacak bir hayatları var. Bu hayatları ıskalayamayız. Önemsiz göremeyiz. Şu ya da bu işi yapıyor olabiliriz ama; bizim yaptığımız iş o kadar değerli, o kadar önemli ki, insan beynini inşa ediyorsunuz. Geleceğe bir tohum atıyorsunuz. Bunlar kar, boran fırtınayı gördükten sonra baharda yeşeriyor. Tomurcuklanıyor. Gül olarak açıyor. Bizler gülün dikeninden şikayet edeceğine, dikenler arasında Allah’ın gül yarattığına şükretmelisiniz diyen bir inancın, anlayışın sahipleriyiz. Etrafta diken olmaya çalışan batmaya çalışan elimizi, ayağımızı kanatmaya çalışanlar olsa da biz gözümüzü güllere dikeceğiz. Biz girdiğimiz bahçeden gül devşirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Tören, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç, Prof. Dr. İskender Işık, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas’in akademik unvanları yükseltilen akademisyenlere binişlerini takmalarıyla sona erdi. (EFE)