Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri “Son Durakta Son Kitabı Okuyoruz” sloganıyla Karaman şehir mezarlığını ziyaret ederek Kur’an okuyup tefekkür etti.
Kulüp danışman öğretmeni Yunus Özdemir, etkinlikteki amaçlarının Yasin Suresi’nde de geçtiği üzere Kur’an’ın diriler için indirilen bir kitap olduğuna dikkat çekmek olduğunu belirtti.
Özdemir, "Bu hafta kütüphanecilik haftası ve tüm okullarımızda kitapları konuşuyoruz, ama aslında kitap bir alışkanlığın ve zevkin ötesinde bir şeydir. Zira kitaplar vakit geçireceğimiz bir nesneden ziyade geçip giden zamanın farkına varmamızı öğütleyecek bir vaizdir. Kitabın kendisini bir alışkanlığa dönüştürmeden kitap bize alışkanlıklarımızdan kurtulma noktasında kılavuz olmalıdır" dedi. Etkinliğin adını seçerken de aynı kaygıyı taşıdıklarını belirten Özdemir, “Son Durakta Son Kitabı okuyoruz derken aslında yaşadığımıza dikkat çekmek istedik ve ölüm gelmeden önce hayatın kıymetini bilmemizi öğütleyen Peygamberimizin sesine kulak verdik. Kuran’ın hem lafzını hem manasını okuduk, mezarlığımızda ebedi uykusunu uyuyan kardeşlerimizi düşündük ve onlar için de dua edip Rabbimizden rahmet diledik" diye konuştu.