Antalya İl Müftülüğü şehir merkezinde bulunan 15 tarihi camiye güvenlik görevlisi yerleştirerek camilerdeki güvenlik ortamını arttırmayı amaçlıyor.
Antalya’da bulunan Tekeli Mehmet Paşa, Muratpaşa, Müsellim, Yivli Minare, Bali Bey camileri gibi 15 tarihi camiye Antalya İl Müftülüğü tarafından güvenliklerinin sağlanması, vatandaşların rahat ortamda ibadetlerini yerine getirmesi ve camileri zarar görmesinin engellenmesi amacıyla güvenlik görevlileri yerleştirildi.
Bütün camilerde böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını dile getiren Antalya İl Müftülüğü yetkilileri, şunları kaydetti:
"Tarihi, turistik özelliği olan, vatandaşların çok fazla girip çıktığı camiler daha fazla ön planda. Planlamamızda başka camilerimiz de var ama bütçe çerçevesi içinde şimdilik sayı bu kadar. Gelecek seneler içerisinde inşallah cami sayımızı arttırmayı düşünüyoruz. Bütçemiz Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Taşeron firmaya ödeme yapılıyor ve güvenlik görevlisi arkadaşlar güvenliği sağlıyor. Zaman içerisinde Antalya’nın ilçelerindeki camilere de uygulamayı sağlamak istiyoruz. Şu anda tarihi camilerde bu uygulamayı yapmaya çalışıyoruz. Ama gelecek yıllarda diğer camilerimize de projeyi uygulamak amacındayız."