Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında patlayıcı madde nedeniyle gerginlik yaşandı.
Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 5 bin kişi, Ege Üniversitesi’nde öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesine tepki gösterdi. Alperen Ocaklarının’da katılımıyla Atatürk Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş sırasında bir kişinin patlayıcı madde atması nedeniyle polis ile bazı kişiler arasında gerginlik yaşandı. Ortalığın karışması üzerine Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ herkesi sağduyuya davet ederek ortamın yatışmasını sağladı.
Daha sonra yürüyüşe devam eden grup üyeleri İstasyon Caddesi’ni takip ederek ‘Şehidin Hakkını Helal Et Bize’, ‘ Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atarak yürüyüşe devam etti. Türk Bayrakları ve ölen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafıyla yürüyüşe devam eden grup Sivas Lisesi kavşağında bir dükkanın camına Türk Bayrağı astı. Burada İstiklal Marşı okuyup ülkücü yemini eden grup üyeleri aynı istikameti takip edip sloganlar eşliğinde yürüyüşe devam ettikten sonra dağıldı.