AK Parti Gördes İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi Gördes Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı. 167 delegenin oy kullandığı seçimde tek aday olan Mehmet İnci yeniden başkanlığa seçilirken, İnci’nin yönetim kurulunda özellikle genç isimleri tercih etmesi dikkat çekti.
AK Parti Manisa Tanıtım Medya Başkanı İsmail Aydın’ın divan başkanlığını yaptığı kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. AK Parti Gördes İlçe Başkanı Süleyman Doruk, tek aday olan Mehmet İnci’ye görevi teslim ederken tüm partililer ve Gördes halkından helallik istedi. Doruk’un konuşmasında salonda duygu dolu anlar yaşanırken, salondakiler Süleyman Doruk’u ayakta alkışladı.
Gördes’te 2009’dan bu yana belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, bu dönemde Gördes’in makus talihini yenerek artık gelecek vadeden bir ilçe haline geldiğini dile getirdi. Akyol, "AK Parti vizyonunu bu güne kadar Gördes’te başarıyla sürdüren tüm dava arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum. 5 yıllık hizmet dönemimizde bir çok hizmeti ilçemize kazandırdık ve halkımızın hizmetine sunduk. Bizlerin girişimleri, milletvekillerimizin destekleriyle girişimleriyle ilçemize sayısız eser kazandırdık. TOKİ konutlarını, Devlet Hastanesini, Kredi Yurtlar Kurumunu, Anadolu Lisesi ve yurdunu, Fatih İlkokulu ek dersliğini, İmam Hatip Lisesi Yurdunu, Güneşli Atatürk İlkokulunun binasını, bir çok mahallemizdeki sulama göletlerini ilçemize kazandırarak, 50 yıllık kanayan yaralara merhem olduk. İlçemize yapılan her projenin ya sahibi, ya ortağı ya da yerel yönetim olarak paydaşı olduk. Hiç bir proje de bizim işimiz değil demedik. Çünkü yapılan her proje ilçemizi ve halkımızı yakından ilgilendiriyordu. Biz bu ülkeye, bu ilçeye sevdalıyız. Biz bu yola çıkarken, kişisel ikbal için değil, bir dava olduğuna inanarak, hizmet için yola çıktık. İlçeme halkıma faydalı olduğum sürece mutlu olacağım benim en büyük mükafatım da bu olacaktır" dedi.
AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur da kongrede birlik ve beraberlik mesajları verdi.
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise, "Kongreler bir hücre yenilemesi, aynı zamanda bir öz eleştiridir. Gördes çok başarılı bir seçim yaşadı. 2009’dan bugüne kadar Muhammet Akyol başkanımız Gördes’imize hizmet etti. Bu başarılı hizmetlerinden dolayı Gördesliler kendisine tekrar teveccüh ettiler. Muhammet Akyol’la birlikte aynı zamanda AK Parti ilçe yönetimine de bir tevecühtü. Ben Muhammet Akyol’a ve Gördes AK Parti İlçe teşkilatına Gördes halkına hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
ÖZDAĞ’DAN YOL MÜJDESİ
Gördes’in en büyük sorunlarından olan Akhisar yolunun müjdesini Gördeslilerle paylaşan Özdağ salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Özdağ, "Yıllardır Gördesliler ve Demircililer bizden bu yolun yapılmasını istiyor. Bakanlığa ve müdürlüğe yaptığımız ısrarlı girişimler sonucunda rahatlıkla bu müjdeyi sizlerle paylaşıyorum. 104 kilometrelik Akhisar-Gördes-Demirci yolu Ocak ayına kadar ihale edilecek. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.
Özdağ’ın ardından konuşma yapan Mehmet İnci de, "Bu bir bayrak taşıma yarışıdır. Gerek Süleyman başkanımız gerekse daha önceki başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri bu bayrağı bizlere emanet etti. Bizler de onların bize emanet ettiği bu bayrağı daha ileri seviyelere taşımak için çalışacağız. Haziran 2015 seçimlerine çoğunluk milletvekili kadrosunu meclise taşımak zorundayız. Daha güçlü daha sağlam duran bir Türkiye için Gördes olarak daha çok çalışmalıyız. İlçemiz içerisinde birlik ve beraberliği sağlayarak, bütün dava arkadaşlarımızla el ele gönül günüle daha ileri ufuklara bakarak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Özellikle genç isimlerden oluşan bir Yönetim Kurulu listesi hazırlayan Mehmet İnci başkanlığındaki Gördes AK Parti İlçe Teşkilatının yeni Yönetim Kurulu üyeleri şöyle oluştu:
"Yavuz Temel, Ramazan Aydın, Mustafa Ölmez, Yasin Öğretici, Taner Yiğit, Emrah Demir, Hidayet Aydın, Muhammet Karabaş, Mehmet Yavuz, Ali Peker, Mehmet Bektaş, Nurettin Akgün, Ali Erden, Havva Kulak, Hüsniye Kaplan, İbrahim Akgön, Hamza Çetin, Semra Özdemir, Seher Eren."