Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Android ve IOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarda birçok farklı dilde kullanıma sunulan Mobil Mesnevi, 2013 yılından bu yana Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden 160 binden fazla indirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılı başlarında hizmete sunulan ve Mobil Mesnevi uygulamasından dünyanın pek çok ülkesinden insan faydalanıyor.
“160 BİNDEN FAZLA KİŞİ İNDİRDİ”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Android ve IOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarda kullanılan Mobil Mesnevi’nin, Hazreti Mevlana’nın sevgi, barış ve hoşgörü mesajlarını farklı dillerde tüm dünyaya aktardığını dile getirdi. Türkçe, Farsça, İngilizce, Arapça, Japonca, Fransızca, Çince gibi farklı dillerde uygulamaya konulan Mobil Mesnevi’yi bugüne kadar Android ve IOS işletim sisteminden 160 binden fazla kişinin indirdiğini kaydeden Başkan Akyürek, dünya üzerinde Hazreti Mevlana’nın çağları aşan sevgi ve hoşgörü anlayışına ve Konya’ya gösterilen ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Başkan Akyürek, Mobil Mesnevi uygulamasının TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından TBMM’nin himayesinde düzenlenen “10. eTR Ödülleri”nde finalde ilk 3’te yer aldığını da hatırlattı.
“DÜNYADAN İLGİ GÖRÜYOR”
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Mobil Mesnevi’yi Türkiye’den 147 bin kişi Android ve IOS işletim sistemli cihazlarına indirirken; Amerika ve Kanada’dan 4 bin 24, İngiltere’den bin 540, Fransa’dan 740, Hollanda’dan 455, Rusya’dan 344, İsviçre’den 220 ve diğer ülkelerden 2 bin 330 kişi mobil cihazlarında kullanıyor.
MOBİL MESNEVİ UYGULAMASI
Mesnevi’yi ciltler halinde okuma imkanı sağlayan Mobil Mesnevi uygulamasında; ney taksimleri dinleme, ekleme, okunan bölümleri işaretleyebilme, okunan bölümler hakkında not alabilme, dipnotlara bakabilme, içindekileri liste halinde görebilme ve ilgili sayfaya gidebilme, Mevlana Müzesi fotoğraflarından oluşan albümü inceleyebilme, Mesnevi’den alınmış kısa sözleri SMS veya sosyal medyada paylaşabilme gibi özellikler bulunuyor.