Bursa’da 53 yaşındaki Müslüm Akça ile 51 yaşındaki Cem Işıltan, 36 yıl sonra sigarayı bıraktı. Herkese sigarayı bırakmayı tavsiye eden Cem Işıltan ve Müslüm Akça, sigarayı bırakmanın formülünü de açıkladı.
Bursa’da 15 yaşında sigaraya başlayan 2 tiryakiden Müslüm Akça (53) ile Cem Işıltan (51), 36 yıl aradan sonra sigarayı bıraktı. Sigarayı bıraktıktan sonra ciğerlerinin kendine geldiğini ifade eden Müslüm Akça, “Sigarayı keşke daha erken yıllarda bıraksaydım. Sağlık ile ilgili problem yaşamaya başlayınca sigarayı bırakma kararı aldım. 36 yıl içtiğim sigarayı o gün bıraktım. Tamamen iradenize bağlı. İstenildiği ve iradenize sahip çıktığınız takdirde sigarayı bırakabiliyorsunuz” dedi.
Öğrenci olduğu yıllar olan 15 yaşında sigara içmeye başladığını dile getiren Cem Işıltan ise, 30 yıl boyunca sigara içtiğini belirterek, “Uzun yıllar sigara içtim. Fayda yerine hem sağlığıma, hem de cebime zararı oldu. Sigarayı bırakma kararını bir günde aldım. O günden bugüne kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Herkese de sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.