Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, “Dolu statları özledik. 2015 için dileğim inşallah stadımız dolu olur” dedi.
Antalya’nın Serik İlçesi Belek turizm merkezinde ikinci yarı kamp hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de tecrübeli futbolcu Dirk Kuyt bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Hollandalı futbolcu, çok iyi bir hafta geçirdiklerini ifade ederek, “Gerçekten harika bir durumdayız. İyi bir sahada çalışıyoruz. Ligin ikinci yarısına hazırlanmak için büyük bir fırsat burada kalmak. Hafta boyunca çok iyi çalıştık. Önümüzde 1 hafta daha var. Bence şu anda takım önümüzdeki 1 haftayı da yaşamadan Kasımpaşa maçına hazır diyebiliriz” açıklamasını yaptı.
İkinci yarıda derbilerin Kadıköy’de oynanacak olmasının avantaj olup olmayacağı sorulması üzerine tecrübeli futbolcu, “Bu bir avantaj mı, değil mi sezon sonunda söyleyebiliriz. Maçları oynamadan önce durumun ne olacağı ile ilgili konuşmak her zaman çok kolaydır. Herkesin bildiği gibi biz sadece 16 maçı geride bıraktık. 18 final maçı bekliyor önümüzde. Herkesin Fenerbahçe’ye karşı oynamayı ve galibiyet almayı seviyoruz. Oynadığımız her maç bu nedenle çok zor olacak. Ama Fenerbahçe’nin yapması gereken, kendi kalitesine, kendi yapabileceklerine konsantre olmak. Herkesin de buna katıldığı düşüncesindeyim. Bizim takımın kalitesine bakarsak çok iyi bir ekip olduğumuzu herkesin gördüğüne inanıyorum. Türkiye’de herkesi mağlup edebilecek güce sahibiz” yanıtını verdi.
Şampiyonluk yarışında hangi takımın kendilerini daha çok zorlayacağının sorulması üzerine, üç ezeli rakibin birbirine çok yakın puanda gitmesinin lig adına ilgi çekici olduğunu ifade eden Kuyt, “Ama Galatasaray veya Beşiktaş diye düşünmemeliyiz. Benim için onlar önemli değil. Önemli olan Fenerbahçe’’nin ne yapacağı. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Bizim şampiyon olmamızın tek yolu maçlarımızı kazanmak. Kendimize inanıyoruz. Tekrar şampiyon olmak için büyük bir şansımız var. Şampiyon olmak için şu anda bulunduğumuz pozisyon avantajlı görünüyor” yorumunda bulundu.
Bir basın mensubunun sezon sonu kontratının biteceğini hatırlatması üzerine Dirk Kuyt, “Öncelikle benim kısa vadeli geleceğim önümüzdeki 5 ay ile alakalı. Gelecekle ilgili tek düşüncem 4. yıldızı kazandırıp şampiyon olmak. Kontratım sona eriyor sezon sonunda. Birçok insan spekülasyon yapıyor geleceğimle ilgili. Feyenord bana çok şey ifade eden bir takım. Ama şu anda Fenerbahçe’de aynı Feyenord kadar önemli. Benim uzun vadede geleceğimle ilgili bir karar almadım. Şu anda çok fazla söylenecek bir şey yok. Ben kendimi bu duruma göre ayarlıyorum. Avrupa’dan bazı takımlar var benle ilgilenen. Ama aynı zamanda Fenerbahçe’de benimle çok mutlu. Geleceğim ile ilgili konuşmanın zamanı geldiğinde herkesi haberdar edeceğim. Doğrusunu söylemek gerekirse geleceğimle ilgili bir düşünceye sahip değilim. Tüm düşüncem şampiyon olmak ve 4. yıldızı kazanmak” dedi.
Form grafiği olarak kendinden memnun olduğunu ifade eden tecrübeli futbolcu, lig sonunda oynanan 5 maçın takımı ve kendisi açısından çok iyi geçtiğini söyledi. Bu kampın Fenerbahçe’ye daha da güç kattığını sözlerine ekleyen Kuyt, futbolseverlerin ikinci yarıda daha güçlü bir Fenerbahçe ve daha da iyi oynayan bir Kuyt göreceklerini dile getirdi.
“Şu anda 3 yıldır Fenerbahçe’deyim. Bu üç yılda Fenerbahçe benim için çok şeyler ifade eder bir hal aldı” diyen sarı-lacivertli futbolcu, “Fenerbahçe benim hayatımın bir parçası olarak kalacak. Ne zaman kulübe yardım edeceğim bir durum olursa mutluluktan bile daha fazla şeyler hissedeceğim yardımım olursa. Avrupa’da her kulüp kendisini geliştirmek ister. Eğer kulübün genç yatırımlarıyla ilgili benim yardımıma ihtiyacı varsa onlara verebileceğim tavsiyeleri vermek için elimden gelen yapacağım” dedi.
Son olarak statlarda taraftarların olmasını özlediklerini aktaran Kuyt, “Dolu statları özledik. Fenerbahçe uzun süredir sanırım evinde yenilmez durumda. Bu iç sahadaki yenilmezlik serimizin en büyük sebebi de taraftarlarımız. Geçtiğimiz aylarda stadımızda olan, destek veren taraftarlara teşekkür ederim. 2015 için dileğim inşallah stadımız dolu olur. Stadımızın o etrafındaki kalabalık ve çevre Türk futbolunu Türk futbolu yapan etken şey” açıklamasını yaptı.