Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ikinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını ifade ederek, "Hepsinden önce Gençlerbirliği maçını çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Biz takım olarak hazırız" dedi.
Teknik direktör Çalımbay, kulüp binasında toplantı düzenleyerek, açıklamalarda bulundu. İlk yarının son haftasında Gençlerbirliği’ni konuk edeceklerini hatırlatan Çalımbay, "İkinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Bunun için de hem kadro hem de bireysel olarak buna hazır olmamız gerekiyor. Hepsinden önce Gençlerbirliği maçını çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Biz takım olarak hazırız. Bu maç bizim için hayati önem taşıyor. İkinci yarıya iyi başlamak için de bu maç büyük önem taşıyor. Oktay bu maçta oynamayacak. Onun dışında takım olarak hazırız. Sadece Enes’i kiraladık. Genç stoperimizi Yeni Malatya’ya verdik. Kendisini maçlarda fazla kullanamadık ve geriye gitmeye başladı. Takımdan bir arkadaşımızı daha göndereceğiz. Başka da kimseyi göndermeyi düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.
"TARAFTARIMIZIN TAKIMIYLA BÜTÜNLEŞMESİ GEREKİYOR"
Kupa maçında Pedriel’ye yapılan olumsuz tezahürata değinen Çalımbay, “Kupa maçında istenmeyen bir olay yaşandı. Bir arkadaşımız için kötü tezahüratta bulunuldu. Bu son derece üzücü olay. Taraftarımızın takımıyla bütünleşmesi ve bu oyuncumuza sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.
Şu ana kadar istenen performansı sahaya yansıtamayan Welliton ile ilgili transfer dedikodularına da cevap veren Çalımbay, "Welliton ile konuştuk. Çok büyük bir teklif gelirse gidebilir. Ama biz kalmasından yanayız. Üst düzey kalitesi var. Çalışması ve kendini vermesi gerekiyor. İnsan olarak da futbolcu olarak da çok kaliteli birisi. İkinci yarıda kendisinden büyük beklentimiz olacak” ifadelerini kullandı.
"TAKIMDAN SADECE İKİ FUTBOLCUYU GÖNDERME KARARI ALDIK"
Takımdan sadece iki futbolcuyu gönderme kararı aldıklarını da söyleyen Çalımbay, "Bunun nedeni de olası bir transfer yasağıdır. FIFA’dan çıkacak karara kendimizi hazırladık. Ben olumlu bir karar çıkacağını düşünmüyorum. Bu kadroyla ligi götürmek zorunda kalabiliriz. Tek dileğimiz sakatlık ve ceza olmadan bu ilk yarıyı geçirmek olacak. Bunun yanında fikstürümüz de çok kötü. Ben böyle bir fikstüre ne futbolculuk nede antrenörlük hayatımda rastladım. Galatasaray, Karagümrük, Fenerbahçe maçlarını deplasmanda oynadık. İkinci yarıya da Başakşehir ve Beşiktaş maçlarını yine deplasmanda oynayacağız. Bu olacak iş değil" dedi.
Kaleci tercihi konusunda sorulan bir soruyu da yanıtlayan Çalımbay, "Mihaylov ile görüştüm. Durum değerlendirmesi yaptık. Kendisine içinde bulunduğumuz şartları anlattık. Anlayış göstermesini istedik. 3 kalecim de birbirinden iyi. Hepsinden memnunum. Maalesef yabancı kuralları bizi bu tercihe itiyor. Transfer yasağımız kalkarsa, sol tarafa, forvete ve orta sahaya takviye yapacağız" şeklinde konuştu.