Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde rüzgârın etkisiyle yüzüne çarpan bayrağı üç kez öperek alnına koyan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Beren ile kardeşi Ceren’e, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz birer tane dizüstü bilgisayar gönderdi.
Eskişehir Valiliği’nde düzenlenen törene, miniklere ailesi ve öğretmeni eşlik etti. Çocukların Eskişehir’i ve Mahmudiye’yi, Türkiye’de meşhur ettiklerini aktaran Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, çocukların bayrağa gösterdikleri sevgi dolayısıyla milletçe gururlandıklarını söyledi. Çocukları ailesini ve öğretmenlerini bu vesile ile tebrik ettiklerini hatırlatan Tuna, "Şimdi kendilerine, bir emaneti sizlerin huzurunda takdim edeceğiz. Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, gösterdikleri güzel davranıştan ötürü çocuklarımıza birer tane laptop gönderdi. Çocuklarımızın gözlerinden öpmemizi; ailesine, öğretmenlerine de sevgilerini ve selamlarını gönderdiler. Biz de sizlerin huzurunda çocuklarımıza bu emaneti devredeceğiz. Belki ileride daha yoğun kullanırlar, ama şimdi ailelerinin ve öğretmenlerinin gözetimi altında biraz sınırlı kullanırlar. Çocuklarımız zaten bu yaşlarda bilgisayarı her yönüyle kullanıma vakıf oluyorlar, o konuda bir problem yok. Biz kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz bize bu gururu yaşattıkları için" dedi.
ONLAR KAMERAYA TAKILANLAR
Beren ile Cerenin kameraya takılarak meşhur olduklarını ve tüm çocukların içinde bayrak sevgisinin olduğunu anlatan Tuna, "Biz biliyoruz ki tüm çocuklarımız bilinçli, duyarlı ve vatanına milletine bağlı. Yüreğinde vatan ve bayrak sevgisi olan çocuklar. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı o şekilde yetiştiriyor. Ailelerimiz bu konuda zaten bilinçliler. Çocuklarımızdan çok şey bekliyoruz. Tekrar sizlerin huzurunda onlara ömür boyu mutluluk ve başarı diliyoruz" şeklinde konuştu.
BEREN VALİ OLMAK İSTİYOR
Çocuklara iyi anlaşıp anlaşamadıklarını soran Vali Tuna, "Anlaşıyoruz" cevabı üzerine, "Zaten ikizler iyi anlaşır" dedi. Öğretmenlerin "bize birşey yok mu?" diyeceklerini belirten Tuna, gülümsemeler arasında öğretmenleri kendilerinin düşüneceğini ifade etti. Tuna, küçükken öğretmenini örnek alarak öğretmen olmak istediğini söyledi. Çocukların büyüyünce ne olmak istedikleri sorulduğunda minik Ceren "Öğretmen olacağım" derken, Beren ise vali olmak istediğini söyledi. Çocukların ne olacağını, ömrümüz olursa görüp takip edeceğiz açıklamasında bulunan Tuna, "Manevi desteğimiz ile yanlarında olacağız" dedi.
Tuna hediyelerden dolayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a da teşekkür etti.