Keçiören’i Ankara’nın kültür ve sanat merkezi haline getirmek için atağa kalkan Keçiören Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun “Bülbülün Türkü Dili” konserine ev sahipliği yaptı.
Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konseri Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eşi Hatice Ak, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın ve Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı da izledi. Şef Necmi Kıran yönetimindeki koro seslendirdiği bülbül temalı türkülerle Keçiörenlileri, Erzincan’dan Denizli’ye Giresun’dan Konya’ya varan çeşitlilikte bir Anadolu turuna çıkardı. Orkestra İzmir yöresinden “Ötme Bülbül Ötme” türküsünü icra ederken Ali Şar izleyenlere güzel bir zeybek gösterisi sundu. “Bülbüller Ötüyor Seher Vaktinde” adlı Rumeli türküsüne Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi eşlik ederken, Ömer Faruk Belviranlı da seslendirdiği Bülbül Gazeli ile konsere ayrı bir renk kattı.
NEŞET ERTAŞ DA ANILDI
Şef Necmi Kıran, sahne aldıkları sanat ve gösteri merkezine Türk Halk Müziği’nin Büyük Ustası Neşet Ertaş’ın adını veren Mustafa Ak’a teşekkür ederken, koro da konserine repertuarında olmamasına rağmen Neşet Ertaş’tan “Gönül Dağı” türküsü ile devam etti. Solist Nazlı Öksüz Tubay’ın seslendirdiği türkü izleyicilerden büyük alkış aldı. İki bölümden oluşan konserin finali hareketli türkülerle yapılırken, salonu dolduran Keçiörenliler de tempo tutarak türkülere eşlik etti.
Konserin ardından Başkan Ak, Genel Müdür Yardımcısı Belviranlı ve Şef Kıran’a çiçek takdim etti. Şef Kıran ise Başkan Ak’a Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun CD setini hediye etti. Keçiören adına korodaki bütün sanatçılara teşekkür eden Mustafa Ak, “Yeni sezonda da sizlerin vermiş olacağı konserlerle programlarımız dolu dolu devam edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü’ne bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. İnşallah Keçiören’i bu tür faaliyetlerle Ankara’nın kültür başkenti yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Etkinlik toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile sona erdi.