Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Otel Satınalma Müdürleri Derneği’nin (OSMED) konuğu oldu.
Otel Satınalma Müdürleri Derneği’nin Ramada Plaza Antalya Oteli’nde düzenlediği toplantının bu ayki konuğu Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan oldu. Toplantıda, Prof. Dr. Okutan, “Koroner Kalp Hastalıkları ve Bypass” konulu bir sunum yaptı.
Yaklaşık 100 dernek üyesinin katıldığı toplantıda Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı temsilcileri ve tedarikçi firmalar yer aldı. Prof. Dr. Hüseyin Okutan sunumunda koroner kalp hastalıklarında tanı ve tedavi yöntemleri, kalp hastalıklarından korunma yolları ve kalp damar ameliyatlarında yeni yöntemler hakkında bilgiler verdi.
Koroner kalp hastalığının bin yetişkinde 14 kişide görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Ailevi nedenler, cinsiyet, yaş, sigara, kolesterol yüksekliği, yüksek tansiyon, şişmanlık, hareketsizlik, stres ve kişilik özellikleri, şeker hastalığı koroner kalp hastalığını ortaya çıkaran sebeplerdir. Bu hastalığın belirtileriyse; göğüs ağrısı, baskı, ağırlık, daralma, halsizlik ve sıkışma olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Otel Satınalma Müdürleri Derneği’nin kendilerini ağırladıkları için teşekkür eden Prof. Dr. Hüseyin Okutan, toplantı sonrasında katılımcıların sorularını yanıtladı.