Küçük Çekmece Belediyesi tarafından Kosava’nın 7’nci kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlediği konserde vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Küçük Çekmece Belediyesi tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Kosova’nın 7’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle konser düzenlendi. Etkinliğe Küçük Çekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Kosova Diaspora Bakanı Valon Murati, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ve çok sayıda göçmen vatandaş katıldı.
“KOSOVA’DA BİR ARNAVUT’UN AYAĞUNA DİKEN BATSA BURADAN AH SESLERİ YÜKSELİR”
Küçükçekmece’de çok sayıda Arnavut asıllı göçmen vatandaşın bulunduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Kosova’nın 7’inci bağımsızlık yıl dönümünü kutluyoruz. Her sene Küçükçekmece’de böyle bir etkinlik yapmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü Küçükçekmece’de Arnavut asıllı vatandaşımız var. Biliyoruz ki Kosova’da bir Arnavut’un ayağına diken batsa buradaki binlerce Arnavut vatandaşımızdan ah sesleri yükseliyor. Biz iki ülkenin ne kadar önemli bir kardeş olduğunu ve birbiriyle bağlantılı olduğunu göstermek için her sene olduğu gibi bu sene de burada güzel bir etkinlik düzenliyoruz. Tabi ki bu sadece eğlence etkinliği değil. Çünkü özellikle 1995 yılında Sırp ordusunun Kosova’da yapmış olduğu zulmü de unutturmamak istiyoruz. İnşallah daha nice 7 yıllar Kosova’nın bağımsızlık yılını hep beraber kutlayacağız” şeklinde konuştu.
VALON MURATİ: “BİR GÜN BİZ DE BUNUN KARŞILIĞINI VERİRİZ”
Kosova’nın bağımsızlık mücadelesine Türkiye’nin büyük destek verdiğinin altını çizen Kosova Diaspora Bakanı Valon Murati ise, “Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e bu muhteşem organizasyon için size teşekkür ediyorum. Siz sadece bu sene değil sürekli olarak hep Kosova’nın bağımsızlığını kutladınız inşallah bir gün biz de bunun karşılığını veririz. Kosova’nın bağımsızlığına ulaşması çok zor bir yoldan geçmiştir ve bu bağımsızlık yolunda Türkiye’de yaşayan Arnavutlar de büyük destekçimiz olmuştur. Şahsım ve hükümetim adına tüm alanlarda yapmış olduğunuz katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bağımsızlık yolunda en önemli müttefiklerinden biri Türkiye’ydi. Bu nedenle Türk devletine ve Türk halkına bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin kalbinde doğduğunuz toprakların olduğunu biliyoruz. Bizlerin de kalbinde sizler varsınız. Bu bağımsızlık çok önemli bir aşamadır” diye konuştu.
Bağımsızlık yıldönümü etkinliğine katılan vatandaşlar Arnavut asıllı Çocuk yaşlarda Türkiye’ye geldiğini söyleyen Rasim Barut, “Ben Kosovalıyım. 1962 yılında Türkiye’ye geldim. 16 yaşındaydım geldiğimde. Sırplardan kaçtık bu ilkeye geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu yolu açan ve bizi gönderenlerden Allah razı olsun. belediye başkanımız de bu etkinliği düzenledi bizim için çok gururluyuz” dedi. “Ben Kosava’da doğdum. 7’inci kuruluş yıl dönümümüzde çok sevinçliyiz. Buradaki kutlama Kosova’dan çıkarak yurt dışına dağılan insanlar için de bir mesaj olur. Birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu telaffuz etmiş oluruz burada” dedi Etkinlikte Motrat Mustafa ve Rumeli Orhan Kemal gibi sanatçılar sahne aldı. Sanatçıların söyledikleri şarkılara eşlik eden salondaki vatandaşlar da Kosova’nın bağımsızlık yıldönümünü bağımsızlığını halaylar çekerek kutladı. Gecede Sultan Murat Halk Oyunları ekibi de performans sergiledi.