Kentte yoğun kar yağışı nedeniyle, Niğde Gençlik Merkezi tarafından doğada yiyecek bulmakta zorlanan kediler ve köpekler barınak kuşlar içinde pet şişelerden yemlik yapılarak, ağaçlara asıldı.
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Lideri Ferhat Sevmez ve gönüllü gençler tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle soğuklarda yuva bulamayan kedi ve köpekler için barınak, yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlar için de pet şişelerden kuş yemlikleri yaparak ağaçlara astılar.
Gençlik Merkezi Lideri Ferhat Sevmez yaptığı açıklamasında, “Gençlik Merkezi gönüllüleri olarak kış günlerinde sokak hayvanlarının yiyecek bir şey bulamaması ve sonrasında telef olmasından dolayı böyle bir çalışma yaptık. Çalışmamızda sokakta yaşayan hayvanlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılamak için yemlik ve barınak yaptık” dedi.
Gençlik Merkezi üyesi Kuddusi Arı ise, “Kışın dışarıdaki kedi ve köpeklerin ölmemesi için bir çalışma yaptık. Köpüklerden ve kartonlardan yuva yaptık. Pet şişeleri keserek içlerine ekmek ve susam koyduk” diye konuştu.