EDİRNE Belediye Başkanlığı Kadir Gecesi nedeniyle kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde 5 bin kişiye ücretsiz iftar yemeği verdi.
Edirne Belediye Başkanlığı Kadir gecesi nedeniyle bu yıl ilk kez sokak iftarı düzenledi. Kentin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde yapılan temizliğin ardından iftardan saatler önce masalar ve sandalyeler kuruldu. Belediye çalışanları tarafından yemekler dağıtıldı. Yemeğe Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, protokol üyeleri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Kadir gecesi nedeniyle belediye olarak iftar sofrasını halka buluşturmak istediklerini belirterek, “Bu akşam İslam aleminin en kutlu gecesi, Kadir gecesi. Bu akşam sadece Türkiye ki değil, tüm dünyadaki tüm Müslümanlarla birlikte Kadir Gecemizi kutluyoruz. İnancımıza göre bin geceden daha hayırlı olan Kadir gecesinin bütün insanlığa, İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Bizde Edirne Belediyesi olarak sevap kapılarının açıldığı, bu gece tövbelerin ve duaların kabul olduğu bu geceyi Edirne halkıyla paylaşmak istedik. Saraçlar caddesinde bütün halkımıza iftar yemeği vermek istedik. Yaklaşık 5 bin kişilik bir iftar soframız var. Bu da yetmedi çünkü dışarıdan gelen misafirlerimizde var. Savaşsız, insanların birbirine zülüm etmediği, özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye ve dünya istiyoruz. Bu sofra Edirnelilerin sofrası, Edirnelilerin gönlünün ne kadar zengin olduğunu gösteren bir sofra. Hayırlı Ramazanlar ve bayramlar diliyorum” diye konuştu.
Yemeğin ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından dua edildi.

FOTOĞRAFLI