Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in vefatının ardından sanatçı Zülfü Livaneli’den açıklama geldi. Lvaneli, “Bundan 60 yıl sonra da çocuklarımız onu okumaya devam edecekler. Bir devir kapandı ama kitaplarıyla yaşamaya devam edecek” dedi.
Sanatçı Zülfü Livaneli yaptığı açıklamada, “Bugün ben 44 yıllık en yakın dostumu kaybettim ama insanlık da çok büyük bir evladını kaybetti. Yaşar Kemal kolay kolay rastlanacak yetişen bir insan değildi. Hem romanıyla hem sanatıyla bütün dünyada ve kendi ülkesinde çok büyük bir şekilde benimsendi. Ama sadece romanından ibaret değildi hayatı Yaşar Kemal’in. Ömrü boyunca bu ülkenin bölünmemesi, daha güzel günler görmesi, sömürü olmaması için barıştan, kardeşlikten yana dimdik bir duruş sergiledi. Hayatında hiçbir leke olmadı ve bu duruşundan hiçbir taviz vermedi “ dedi.
Livaneli, “En çok düşündüğü şey son gününe son anına kadar Türkiye’ydi. Dolayısıyla hepimizin başı sağolsun dünyanın her yerinden mesajlar geliyor dünya basını da sizler gibi ilgi gösteriyor. 60 yıldır Türkiye neler geçirdi ama ince Mehmet ve Yaşar Kemal dimdik ayakta kaldı. Bundan 60 yıl sonrada çocuklarımız onu okumaya devam edecekler. Bir devir kapandı ama kitaplarıyla yaşamaya devam edecek“ diyerek sözlerini sonlandırdı.