Yüreğir Belediyesi ve Seyhan Rotary Kulübü işbirliği ile “Meme Kanseri Bilinçlendirme Projesi” kapsamında Fatih Terim Kültür Evi’nde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Yüreğirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte meme kanserinde erken tanının önemi anlatıldı.
Yüreğir Belediyesi ve Seyhan Rotary Kulübü’nün işbirliği ile Yüreğir Fatih Terim Kültür Evi’nde “Meme Kanseri Bilinçlendirme Projesi” kapsamında seminer düzenlendi. Yüreğirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda kadınlar meme kanseri konusunda bilgilendirildi. Seminerde konuşan Opr. Dr. Tamer Çolakoğlu, dünyada 8 kadından birinin, Türkiye’de ise bu oranın arttığını 12 kadından birinin meme kanseri olduğunu söyledi. Meme kanseri tedavisinde başarının anahtarının erken teşhis olduğunu belirten Çolakoğlu, her kadının ayda bir defa kendi muayenesini yapması gerektiğinin altını çizdi. Kadınları düzenli muayene ve tarama programları yapması ve yaptırması konusunda uyaran Çolakoğlu, 20 ile 40 yaş arası kadınların her ay mutlaka kendini muayene etmesini önerdi. Meme kanserinde erken tanının hayat kurtardığını vurgulayan Çolakoğlu, meme kanseri riskini “Kadın olmak, yaş almak ve genetik” şeklinde üç başlıkta özetledi.
Kültür evlerinde düzenlenen birbirinden farklı etkinliklere bir yenisini daha eklediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğirlinin, Yüreğirli kadınların sosyal hayatta gelişimine katkı sağlamak için çaba harcadıklarını söyledi. Sağlığın her şeyden önce geldiğinin altını çizen Başkan Çelikcan, “Atalarımızın da olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi sözüyle önemine atıfta bulunduğu sağlığımız her şeyden önemli. Vatandaşlarımızı sağlık konusunda da bilinçlendirmeliyiz. Bu kapsamda kültür evimizde bir seminer düzenlendi. Yüreğirli kadınlar en hassas konulardan biri olan meme kanseri ile ilgili uzmanlarca bilgilendirildi. Bu tür etkinliklerle Yüreğirli daha da bilinçleniyor” şeklinde konuştu.