Edirne Valiliği’nin organizasyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve hayırsever vatandaş Melahat Datenin’in katkılarıyla yapılması planlanan, ‘Edirne Kız Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi’ hizmet binasının temel atma töreni gerçekleşti.
Edirne Valiliği Çocuk Sitesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müftüsü Emrullah Üzüm ve hizmet binasının yapımında katkı sağlayan hayırsever Melahat Datenin katıldı. Vali Dursun Ali Şahin, temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada, devletin her zaman garibin, gürebanın yanında olmaya devam edeceğini söyledi.
"VATANDAŞ OLARAK KATKIDA BULUNMAZSAK, DEVLETİN KAZANI GEÇ KAYNAR"
Vali Şahin, her şeyi devletten beklemenin doğru bir tutum olmadığını, vatandaş olarak da katkıların sağlanması gerektiğini dile getirerek, "Geleceğimizi daha iyi yapabilmek için o çocuklarımıza daha küçük yaştayken anasından doğduğu gibi kabul eden bir sistemimiz var. O çocuklar hiçbir zaman garip değildir. Biz devlet olarak garibin, güre banın her zaman yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Onların vatana ve millete hizmet eden bir nefer olmalarını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Hizmet binasının yapımında katkıda bulunan Melahat ablamıza da teşekkür ediyorum. Kıvılcımı o attı, biz o kıvılcımdan kor ateşi yapıyoruz. İnşallah dört ay sonra geldiğimizde bu binayı hizmete açacağız. Zaten her şeyin olmasını devletten beklemek doğru bir hareket değildir. Vatandaş olarak da katkılarımız olması lazım. Biz vatandaş olarak da katkıda bulunmazsak, devletin kazanı geç kaynar. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
Edirne Kız Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi Hizmet Binasının yapımında katkıda bulunan hayırsever Melahat Datenin, eşinin ahtı olduğunu ancak vefat ettiği için hayrı gerçekleştiremediğini hatırlatarak, "Ben bu niyetle kalkındım. Allah cümlemizin hayırlarını kabul etsin" ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da kadın, çocuk, yaşlı, engelli, fakir, fukara, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetlerinin artarak devam edeceğini kaydetti.