TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Yeni Türkiye yolculuğunu hep beraber başlatıyoruz. Bugün eski Türkiye değil. Sorumluluğumuz dünden daha fazladır" dedi.

Soylu, partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nca 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen, milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjisine enerji, heyecanına heyecan katan memleketi Trabzon'da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin Türkiye'deki devrimleri sandıkla, oyla, demokrasi ile gerçekleştirdiğini belirten Soylu, şöyle dedi:

"Etrafımızdaki coğrafyayı biliyoruz, Ukrayna'da, Kafkaslarda, Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Yemen'de, etrafımızdaki coğrafyayı, kaosa sıkıntıya sokmaya çalışırlarken, hemen 2008 yılında başlayan, bütün dünyanın yaşadığı, Amerika'nın, Avrupa'nın halen etkilendiği, ekonomik krizin türbülansından çıkamadığı, ekonomik krizleri de biliyoruz. Şükürler olsun, Türkiye, bütün dünyanın hayranlığı ile yarınlara güçlü adımlar atmaktadır." 

CHP'nin yaptığı mitinglere değinen Soylu, "Neymiş, Kılıçdaroğlu 'alkışlıyoruz' diye mitingler yapmaya başlamış. 13 yıldır direndin aklın yeni başına geldi Kılıçdaroğlu. Elbet bu güçlü kadroyu, elbet büyük kadroyu, demokrat, güçlü Türkiye'nin kadrosunu alkışlayacaksın. Bütün dünya alkışlıyor" diye konuştu.

Soylu, 8 Haziran sabahı bu güçlü kadroların, yeni Türkiye'nin anlayışını hep birlikte ortaya koyacağını, 13 yıldır bu işin altyapısını iyi gerçekleştiren, ülkeyi iyi yöneten bir AK Parti olduğunu kaydetti.

- "Türkiye, dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacak"

Milletin güç verdiği, kuvvet verdiği bir AK Parti olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"AK Parti 13 yıldır milletimizle birlikte ortaya koyduğu güçlü iradeyle, birçok sorunun üstesinden gelmiş ve yarın için de güçlü adımlar atmaktadır. Yeni Türkiye yolculuğunu hep beraber başlatıyoruz. Bugün eski Türkiye değil. Sorumluluğumuz dünden daha fazladır. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey 400 milletvekili diyorsa, bunun bir sebebi var. Türkiye'ye diz çökertmek istediler, Gezi olayları, AK Parti'nin kapatma davası ile 17-25 Aralık darbeleri ile diz çökertmek istediler. Ama yapamadılar, milletin duasıyla, milletin desteğiyle beceremediler. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, programlarımızı, projelerimizi, 2023'ü, 2053'ü, 2071'i nasıl planladığımızı biliyoruz. Biz dünyanın en önemli enerji geçiş güzergahı olan Türkiye'nin ne ifade ettiğini biliyoruz. Güçlü, kuvvetli adımlarla yürüyoruz. Kim ne söylerse söylesin, kim ne anlatmaya çalışırsa çalışsın, bütün dünyaya buradan sesleniyorum, dünyanın en büyük 10 devletinden birisi olacak Türkiye." 

AK Parti'nin 13 yıldan beri ekonomik vesayeti tasfiye ettiğini dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin neresine gidersek gidelim anlımız aktır. Bir taraftan ekonomik vesayeti ortadan kaldıran Türkiye, diğer taraftan askeri vesayeti bitirdi. Artık darbeler sona erdi. Artık bu ülkenin yarınlarına insanlar ancak demokratik güzergahlarla bakıyor. Artık korkulan, ürkülen, sinilen bir durum söz konusu değil. Artık hep beraber yarınlara kendi özgürlüklerimizle, kendi inançlarımızla, kendi medeniyet değerlerimizle yürüyebilecek bir noktadayız. Hemen yanı başımızda bir vesayet varmış. İnançlarına, milliyetçi duygularına inandık. Meğer bir taraftan gladyo gibi bir taraftan derin bir devlet anlayışı gibi, paralel bir yapıyla devleti ele geçirmeye, demokrasiyi istismar etmeye çalışan o paralel yapıyı da belki de dünyanın en büyük dolandırıcılık şebekesi olarak karşımıza çıktılar. Zannettiler ki Türkiye'nin istikbali ve istiklalini teslim alacaklar. Ama bilemediler ki Recep Tayyip Erdoğan onlara pabuç bırakmaz. Bu millet onlara pabuç bırakmaz. Bu vesayeti de Türkiye bitirdi."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, 13 yılın ülkelerin, milletlerin tarihlerinde çok uzun, çok büyük bir zaman dilimi olmadığını sözlerine ekleyerek, bu büyük yolculuğa yeni başladıklarını söyledi.

Çok genç yaşta siyasete girdiğini kaydeden Soylu, kendi özünden, kendi anlayışından, ülkesinden, inançlarından, insan sevgisinden bir an olsun fedakarlık yapmadığını, ne zaman sıkılsa, ne zaman bir enerji arasa, memleketi Trabzon'a geldiğini vurguladı.

Aday tanıtım törenine AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, milletvekili adayları Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Nihat Tosun ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, milletvekili aday adayları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.