Muğla’nın Ortaca ilçesinde ani denetime tabi tutulan 112 Acil Servis ambulansı, olay yerine 1 dakika 48 saniyede gelmesi ile denetleyicilerden tam not aldı.
Sağlık Bakanlığı’nın İlçede bulunan Toplum Sağlı Ekiplerine gönderdiği yazıda; İlde ve ilçelerde konuşlu bulunan 112 Acil Servis Ambulanslarının denetlemesi yapıldı.
Ortaca Toplum Sağlığı görevlisi Safiye Karadavut Seçkin ve Fazilet Akyol’dan kurulu ekip, İlçede konuşlu bulunan 112 Acil Servis Ambulansı denetlendi. Merkezden verilen talimat ile olay yerine yönlendirilen Ortaca 112 Acil Servis Ekibi çıkış noktasından olay yerine 1 dakika 48 saniyede gelmesi görevlilerden tam not aldı.
Denetleme hakkında bilgi veren İlçe Toplum Sağlığı’ndan Safiye Karadavut Seçkin; “Sağlık bakanlığı tarafından ilde ve ilçelerde bulunan 112 Acil Servis Ambulansları denetlemeye tabi tutulmaktadır. Bugün de 112 Merkez ile kurduğumuz iletişim ile Ortaca 112 Acil Servis Ambulansını denetime tabi tuttuk. 112 Acil Servis Merkezi’nden verilen talimat ile Ortaca İlçesi’nde bulunan ambulans çıkış noktasından olay yerine 1 dakika 48 saniyede gelmesi bizlerden tam not aldı. Kendilerini kutluyoruz” dedi.