Kazan’da Fotografik Hafıza Teknikleri ve Mega Hafıza Okuma Anlama Eğitmeni Meryem Elibol, fotografik hafıza teknikleri kullanarak öğrenme ve beyni etkin kullanma üzerine seminer verdi.
Dünya Hafıza Şampiyonu ve Dünya Hafıza Olimpiyatları Derneği Kazan Temsilciliği eğitmeni Meryem Elibol, fotografik hafıza teknikleri kullanarak öğrenme ve beyni etkin kullanma tekniklerini anlattı. Seminerde beyni etkin kullanmak için öğrenme esnasında ilişkilendirme yapılırsa her şeyin hafızaya alınabileceğini ve kolay hatırlanabileceğini iddia eden Elibol, izlemeye gelen gençlere küçük bir hafıza testi de yaptı. Elibol, sayısal zekayı geliştirerek matematik işlemlerinin akıldan nasıl yapılabileceğini gösterdi.
Zekayı geliştirmek için zeka oyunları oynamayı öneren Elibol, öğrenmenin aynı zamanda duygularla bağlantılı olduğunu ifade ederek, “Eğer güçlü duygular varsa bilgi hafızada kayıtlı kalır. Bu nedenle öğrenme esnasında duygularla ilişkilendirme yapılabilir. İnsanın en büyük yaptığı yatırım kendinedir” dedi.
Bu arada Kazan’da Hafıza Teknikleri Olimpiyatları’na katılan 3 öğrenci, 255 kişi içinde 34., 35. ve 36. oldu.