Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü(İŞKUR), Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) ile Fatsa Genç İşadamları Derneği(FAGİAD) işbirliğinde ‘Girişimcilik Eğitim Programları Tip İşbirliği’ protokolü imzalandı.
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen protokol imza töreninde Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, FATSO Başkanı Tayfun Karataş ve FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik katıldı.
Protokol imzalandıktan sonra açıklamalarda bulunan İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, “Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Fatsa Genç İşadamları Derneği ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Fatsa ilçesinde genç girişimci yetiştirme üzerine bir protokol imzaladık. Protokol imzamıza göre iki adet kurs vereceğiz. Bu anlamda 50 kişiye ilk etapta girişimcilik eğitimi vereceğiz. 70 saatlik temel eğitim verilecek. Bu temel eğitimi alanlar KOSGEB destekli hibe projesinden istifade edecekler. Girişimcilik kurslarında engelli vatandaşlarımızda olursa İŞKUR’un engellilere yönelik hibe desteklerinden istifa edebilecekler. Fatsa’da bu kaynakların daha aktif bir ilçe olmasından dolayı bu yatırımların gerçekleşmesini çok arzu ediyoruz” dedi.
FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik, “FAGİAD bugüne kadar 11 tane ilçede girişimcilik kursu açtı. Protokol imzaladığımız kurslarımız 8 Nisan tarihinde başlayacak” diye konuştu.
FATSO Başkanı Tayfun Karataş ise, “Fatsa ilçemizde girişimciliğe katkı sağlamak amaçlı 3 kurumumuz ortaklaşa Fatsa ve bölgesinde girişimcilik eğitiminin verilmesi için imza töreni gerçekleştirdik. Bölgemize ve ülkemize inşallah hayırlı olur” şeklinde konuştu.